Lasse Kukkosen rituaali nostatti kulmia – Kärppä-ikoni avaa, mistä oli kyse: "En välttämättä kellekään suosittele"

5:47
Lasse Kukkonen lietsoo itseään ja joukkuettaan pelivireeseen ennen ottelua.

C Moren SM-liigalähetyksessä nähtiin lauantaina kuvaa Kärppä-ikoni Lasse Kukkosen kulmia nostattaneesta valmistautumisrituaalista ennen viime kaudella pelattua KooKoo-ottelua. C Moren jääkiekkoasiantuntijana nykyään toimiva Kukkonen kertoo nyt, mistä tässä oli hänen osaltaan kyse.

Kukkonen vaikutti olevan suorastaan transsissa ennen peliä. Soturi oli lähdössä taisteluun, kun Kukkonen heilutteli kroppaansa, mölisi itsekseen ja huusi ohjeita muille. 

Lasse Kukkonen, tuotako se oli kaikki 20 vuotta?

– Kyllä se aika lailla tuota oli. Sanotaanko, että näitä en välttämättä kellekään suosittele, mutta se oli minun tapani päästä itse ensinnäkin ytimeen ja yrittää mahdollisimman paljon energiaa luoda ympärille. Että se pelijuttu olisi aina spesiaali, Kukkonen vastasi C Moren lähetyksessä Tuomas Nyholmille.

2:03
Lasse Kukkonen selvittää pukukoppirituaalinsa taustat.

Kukkonen loi komean uran, johon mahtui Kärpissä voitettujen neljän Suomen mestaruuden ohella useita arvokisamitaleita Leijonissa maailmanmestaruudesta lähtien. Kukkonen myös tottui kantamaan vastuuta nuoresta lähtien, ja hänet nimettiin Kärppien SM-liigajoukkueen kapteeniksi ensimmäistä kertaa jo parikymppisenä vuonna 2002.

– Laukkasen "Papu" (Jari) lopetti silloin ja se (kapteenius) piti luonnollisesti siirtää jollekin. Sitten yksi ilta Heikkilän "Kake" (Kari, Kärppien tuolloinen päävalmentaja) soitti ja sanoi, että hän haluaisi, että minä alan kapteeniksi. Se oli tietenkin hieno hetki, kotikaupunkini Kärpät oli ollut minulle iso asia aina. En kokenut mitenkään, että se olisi iso lohkare, joka tulee harteille, vaan päinvastoin: hieno mahdollisuus, Kukkonen kertasi.

Kukkonen ei epäröinyt C-kirjaimen ottamista rintaansa hetkeäkään.

– Olin sinut sen kanssa. Oli pieni aavistus, että se voisi olla mahdollistakin, Kukkonen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja