Pelicans-vahti tarttui NHL-seuran kutsuun – mistä ykkösmaalivahti lahtelaisille?

Lahden Pelicansissa viime kaudella pelannut maalivahti Jakub Skarek jatkaa uraansa Atlantin takana New York Islandersin organisaatiossa.

19-vuotias Skarek allekirjoitti viime kesänä tulokassopimuksen NHL-seuransa kanssa, mutta Islanders lainasi hänet vielä kaudeksi Lahteen.

– Fiilikset ovat kaksijakoiset. Toisaalta olen harmissani, koska olisin halunnut jatkaa täällä. Viihdyin todella hyvin Lahdessa ja Pelicans-organisaatiossa, Skarek kertoo Pelicansin tiedotteessa.

– Sain työskennellä huippuvalmentajien kanssa, jotka antoivat minulle mahdollisuuden pelata yhdessä Euroopan parhaista sarjoista. Samaan aikaan olen iloinen, koska NHL on ollut suurin unelmani. Kehityin täällä valtavasti ja Pelicansin ansiosta olen askeleen lähempänä unelmaani.

Pelicans olisi vielä mielellään pitänyt tshekkivahtia vuoden riveissään. Viime viikonloppuna Karri Rämö kävi tuuraamassa lahtelaisten maalilla harjoitusottelussa, mutta sopimusta hän ei näillä näkymin ole tekemässä entiseen seuraansa.

Urheilutoimenjohtaja Janne Laukkasen mukaan maalivahtitilanne on hyvällä mallilla.

– Meille tämä ei aiheuta huolta, sillä Atte Tolvanen on erinomainen maalivahti ja meillä on lisäksi neuvottelut jo pitkällä Skarekin paikkaajan suhteen.

– Lisäksi tänään mahdollisuuden maalilla saava oma kasvattimme Jasper Patrikainen on kehittynyt hurjaa vauhtia ja hän pystyy tarvittaessa jo tällä kaudella debytoimaan Liigassa, Laukkanen uskoo.

Tolvanen on pelannut edelliset vuodet yliopistoliigaa Yhdysvalloissa. Patrikainen puolestaan on Pelicansin omia junioreita.

Vapaana olisi vielä muutamia kovia maalivahtinimiä. MTV Urheilu listasi vapaiden pelaajien tilannetta alkuviikosta.

Lue myös:

    Uusimmat