Viimeiset askeleet ennen NHL-unelmaa – Pelicans-leiri täynnä intoa Julius Hongasta: "Liigatasolla aivan huippupelaaja"

Julius Honka on edelleen ilman sopimusta – kertoo jatkosuunnitelmistaan:"Haluan löytää ympäristön, jossa kehittyy parhaiten" 2:18
Julius Honka kertoi tilanteestaan syyskuussa MTV Urheilulle

Lahden Pelicans kertoi maanantaina allekirjoittaneensa toistaiseksi voimassa olevan lainasopimuksen puolustaja Julius Hongan kanssa. Uutinen tuli vain muutamia päiviä sen jälkeen, kun Hongalle tuttu NHL-seura Dallas Stars oli ilmoittanut tehneensä tämän kanssa yhden kauden mittaisen kahdensuunnan sopimuksen.

Viime kaudella JYPissä kiekkoillut Honka haluaa Pelicansin päävalmentajan Tommi Niemelän mukaan kääntää jokaisen kiven, jotta toinen kierros NHL:ssä tuottaisi toivotun lopputuloksen.

– Kyseessä on liigatasolla aivan huippupelaaja. Mahtavaa, että hän halusi tulla Lahteen ottamaan niitä viimeisiä pieniä askeleita kohti NHL-unelmaa. "Jullella" on kova halu päästä takaisin sinne, ja hän on valmis tekemään tarvittavia töitä, että se onnistuu, Niemelä iloitsi MTV Urheilulle.

Urheilutoimenjohtajan Janne Laukkasen mukaan Pelicansin ja pelaajan väliset neuvottelut etenivät vauhdilla.

– Meillä oli loukkaantumisia ja nuoret pojat lähtevät maajoukkueen matkaan. Mietimme, mitä mahdollisuuksia meillä olisi ja tällainen osui silmille, Laukkanen kertaa.

Vuoden 2014 Dallasin ensimmäisen kierroksen varaus on pelannut NHL:ssä 87 ottelua tehoin 2+11.

Keskiviikkona lahtelaisten harjoitusvahvuuteen liittyvän Hongan kehityskohteina on yleisesti pidetty puolustuspelin kovuutta ja luotettavuutta. Vahvuudet päävalmentajalla ovat jo kirkkaassa tiedossa.

– Hän on erittäin luisteluvoimainen ja kiekollisesti taitava hyökkäyssuuntaan. Uskon, että hän pystyy tuomaan lisävaihteen meidän aktiiviseen hyökkäyspelaamiseen ja ylivoimaan, sieltä ne isoimmat avut varmasti tulevat, Niemelä odottaa.

Lue myös:

    Uusimmat