Mikä maltti! Kokenut hyökkääjä iski SM-liigassa 13 vuoden tauon jälkeen – Ilveksen Pelicans-piina jatkuu

Pelicans tekee 1-3 maalin 1:15
Jonas Enlund laukoo Pelicansin 3-1-johtoon.

Viime keväänä Ilveksen välieräsarjassa kukistanut Pelicans oli liian kova pala tamperelaisille myös kaksikon uuden kauden avauskohtaamisessa perjantaina. Tahtipuikkoa heilutti kauden ensimmäisen SM-liiga-ottelunsa pelannut Aatu Jämsen. Loppulukemat veivasi upealla maltilla ensimmäisen maalinsa SM-liigassa yli 13 vuoteen tehnyt Jonas Enlund.

Voit katsoa Enlundin komean osuman pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Vastikään Los Angeles Kingsin kehitysleiriltä palannut Jämsen vei Pelicansin 1-0-johtoon ottelun avauserässä komealla yksilösuorituksella. Napakka rannelaukaus yllätti Jonas Gunnarssonin Ilveksen maalilla.

Ilves tuli tasoihin toisessa erässä. Petr Kodytek suti kauden viidennen maalinsa ylivoimalla. Samalla Kodytek nousi SM-liigan maalipörssin kärkisijalle yhdessä Jukurien Oskars Batnan kanssa.

Jämsen kuittasi Kodytekin osuman vielä samassa erässä. Elias Vilenin näyttävä syöttö löysi kohti maalia rynnineen Jämsenin, joka ohitti Gunnarssonin näppärälle laukauksella.

Voit katsoa maalin alla olevalta videolta.

Pelicans tekee 1-2 maalin 1:07

Kolmannessa erässä Pelicans kasvatti kaulaa Ilvekseen entisestään. Yhdeksän minuuttia oli pelattu, kun Enlund siirsi lahtelaiset kahden maalin johtoon. Näppärän syötön maalin kulmalle Lubos Horkylta saanut Enlund malttoi odottaa Gunnarssonin liikkeitä ja siirsi kiekon hallitusti verkkoon.

Enlundin edellinen maali SM-liigassa oli kaudelta 2009-2010, kun hän pelasi Tapparassa. Viime kaudella SM-liigaan pitkältä ulkomaan kierrokselta palannut hyökkääjä ehti pelata Pelicansissa vain kaksi ottelua ennen koko kauden vienyttä loukkaantumistaan.

Illan muissa otteluissa HIFK voitti HPK:n vieraissa maalein 2-1, KalPa kukisti kotonaan Lukon maalein 2-0 ja KooKoo otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa Sportin kustannuksella maalein 3-1.