Hannes Björninen tulitti hämmästyttävät tehopisteet, Pelicans järjesti kunnon murskajaiset – Kärpät käänsi trillerin viime minuuteilla

1:30
Näin syntyi Hannes Björnisen illan neljäs tehopiste – Pelicans-hyökkääjä rankaisee JYPiä ylivoimalla.

Pelicans hurjasteli jääkiekon SM-liigassa 7–1-vierasvoiton JYPistä. Hannes Björninen ja Ryan Lasch mättivät ottelussa tehoja.

JYP siirtyi avauserässä 16-vuotiaan Brad Lambertin ylivoimamaalilla 1–0-johtoon, mutta se oli sen jälkeen menoa. Jesse Ylönen ja Iikka Kangasniemi nostivat Pelicansin jo saman erän aikana 2–1-vierasjohtoon, ja pelikaanien lento jatkui seuraavissa erissä.

Pelicansin Hannes Björninen maiskutteli neljän tehopisteen illan saldolla 1+3. Ryan Lasch kirjautti puolestaan kolme syöttöpinnaa ja Rudolf Cerveny teki kaksi maalia.

Laschilla on 10 pelistä kasassa 13 pistettä. Björninen on iskenyt 11 ottelussaan 10 pinnaa ja Cerveny yhdeksän paunaa.

Voitto oli vakuuttavassa vireessä jatkavalle Pelicansille neljäs peräkkäinen.

Räty iski kahdesti, Byström maalasi lopussa

Kärpät kampesi trillerimäisesti 4–3-voiton Porissa Ässistä. Oululaisten ilopillerinä oli kauden kaksi ensimmäistä maaliaan viimeistellyt 17-vuotias Aatu Räty.

Nuori nelosketjun hyökkääjä toi Kärpät ensin toisessa erässä 1–1-tasalukemiin ja iski myöhemmin samassa erässä joukkueensa 2–1-johtoon komeasti pienestä kulmasta.

1:00
Jari Sailio tarjoili maalin takaa Aatu Rädyn kauden ensimmäisen maalin.

1:02
Aatu Räty värkkäsi illan toisen osumansa pienestä kulmasta.

Pisteputkensa kymmenen ottelun mittaiseksi kasvattanut, tehot 1+2 takonut Peter Tiivola toi Ässät 3–3-tasalukemiin viisi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, mutta porilaisille tuli kylmä suihku reilut kaksi minuuttia myöhemmin. Ludwig Byström maalasi Kärpät voittoon, kun varsinaista peliaikaa oli enää reilut kolme minuuttia pelaamatta.

Ilvekselle pisteet Kuopiosta

Ilves juhli kärkitaistossa 3–2-vierasvoittoa KalPasta. 

Maalihanat aukesivat toisessa erässä KalPan Eetu Luostarisen ylivoimamaalilla, mutta Antti Saarela ja Eemeli Suomi siirsivät tamperelaiset saman erän aikana keulille. Matias Maccelli kasvatti Ilveksen päätösosuman kolmannessa erässä, ja KalPan Otto Leskisen kavennus yhdeksän sekuntia ennen summeria jäi kuopiolaisittain laihaksi lohduksi.

SM-liigan lauantain otteluiden lopputulokset:

Tappara–KooKoo 3–2 ja.
Ässät–Kärpät 3–4
JYP–Pelicans 1–7
KalPa–Ilves 2–3
SaiPa–HPK 4–3 vl.
TPS–HIFK 3–4 ja.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja