Pelicans menettää pistelinkonsa Ruotsiin

Tässä on SM-liigan pudotuspelien vaarallisin ase - Ilveksen on pysäytettävä Pelicansin Lukas Jasek 2:28
Katso, millaisia maaleja Lukas Jasek pudotuspeleissä takoi – osumissa oli hämmästyttävää samankaltaisuutta.

Viimeiset kaksi kautta Lahden Pelicansissa kiekkoillut Lukas Jasek pelaa jatkossa Oskarshamnissa Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä.

Tshekin maajoukkuettakin edustanut 25-vuotias Jasek on solminut Oskarshamnin kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Taiturimaisena pelimiehenä tunnettu Jasek saavutti kuluneella kaudella Pelicansissa SM-hopeaa. Hän naputti kauden aikana 57 SM-liigan runkosarjaottelussa 39 (18+21) tehopistettä ja 18 pudotuspelimatsissa 13 (6+7) paunaa.

Jasek oli runkosarjassa Pelicansin paras pistemies kahtena kautena peräjälkeen. Nyt edessä ovat ottelut Ruotsissa.

– Tiedän, että Ruotsin liiga on yksi parhaista Euroopassa, ehkä jopa paras. Sarjassa pelaa monia hyviä pelaajia. Toivon osoittavani, millainen pelaaja olen ja että olen hyvä joukkuekaveri, Jasek sanoo tiedotteessa.

Oskarhamnissa pelasi kuluneella kaudella Jasekin entinen Pelicans-tutkapari, tshekkimaanmies Jiri Smejkal, joka solmi ensi sesongiksi NHL-tulokassopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa. Oskarshamnin GM Thomas Fröberg mainitsee seuran huomioineen, että Jasekilla ja Smejkalilla oli hyvä kemia yhdessä, ja Oskarshamn jatkoi Jasekin tarkkailua.

– Hän on uskomattoman hyvä kiekon kanssa ja nopea luistimilla. Näemme hänet pelaajana, joka on korkealla hierarkiassamme seuraavien kahden kauden aikana, Fröberg kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat