Kanadalainen mestaripuolustaja siirtyy SM-liigaan – takonut kovat pisteet

Norjan jääkiekon pääsarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Martin Lefebvre siirtyy Ässiin. 30-vuotias kanadalaispuolustaja on solminut porilaisseuran kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Lefebvre teki kuluneella kaudella Stavanger Oilersissa kovaa jälkeä. Hän takoi 44 runkosarjaottelussa 52 (17+35) tehopistettä ja jatkoi väkivahvasti pudotuspeleissä: 15 peliin 19 (4+15) pinnaa.

Lefebvre valittiin Norjan pääsarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi ja juhli sarjan mestaruutta. Myös edeltävä sesonki seuran riveissä päättyi mestaruusjuhliin.

Kanadalainen on pelannut Euroopassa aiemmin myös Tanskan ja Saksan pääsarjoissa. Tanskassa hän saavutti yhden mestaruuden Aalborg Piratesissa.

Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kehuu Lefebvreä tiedotteessa pelitaitavaksi puolustajaksi.

– Vahvan luistelunsa ja kiekollisten taitojen avulla uskomme hänellä olevan kykyjä auttaa erityisesti hyökkäyspelaamistamme. Persoonan puolesta näemme hänessä myös sopivan kokeneen pelaajan lisän koppiimme, Vuorinen sanoo.

Lefebvre lähtee ottamaan urallaan seuraavaa askelta.

– Ässät on hieno ja perinteikäs organisaatio ja Liiga on yksi Euroopan parhaista sarjoista. Olen innoissani tästä haasteesta. Minulla on takanani hyviä kausia Tanskasta ja Norjasta ja haluan todistaa, että pystyn pelaamaan hyvin myös kovemmissa sarjoissa ja auttaa joukkuetta menestymään, mies kommentoi.  

Lue myös:

    Uusimmat