Muistatko vielä hänet? SM-liigan entinen kulttipelaaja hyppää nyt Ruotsin pääsarjaan

Suomalaishyökkääjä Arsi Piispanen on tehnyt jatkosopimuksen SHL:ään nousseen IK Oskarshamnin kanssa, seura kertoo verkkosivustollaan.

Piispasen ja Oskarshamnin välinen sopimus on yksivuotinen ja kattaa tulevan kauden.

Piispanen, 33, on pelannut edelliset kuusi kautta Oskarshamnin riveissä Allsvenskanissa. Viime kaudella hän toimi joukkueen varakapteenina ja teki 47 runkosarjanottelussa tehot 10+26=36. 

Oskarshamn nousi kauden päätteeksi SHL:ään, kun se voitti nousukarsinnoissa Timrån. 

– Arsi on tärkeä johtaja joukkueessa. Hän on harjoitellut hyvin kesän aikana ensimmäistä SHL-kauttaan varten, seuran urheilujohtaja Daniel Stolt kommentoi tiedotteessa.

Piispanen kertoi seuran tiedotteessa, ettei edes ajatellut muita vaihtoehtoja. Tärkein syy jatkosopimukselle oli mahdollisuus pelata SHL:ssä.

– Ensi kausi tulee olemaan jännittävä ja haastava, hän pohti.

Jyväskylän JYPin kasvatti on pelannut urallaan JYPin lisäksi Helsingin Jokereissa, Tampereen Tapparassa, Lahden Pelicansissa sekä Hämeenlinnan Pallokerhossa. Piispanen nousi näiden vuosien aikana tietynlaiseen kulttimaineeseen jääkiekonseuraajien kesken. 

Piispanen joutui myös ikävään tilanteeseen kaudella 2010-2011, kun häneltä poistettiin perna jääkiekko-ottelussa tulleen kovan taklauksen takia

NHL-seura Columbus Blue Jackets varasi Piispasen viidennellä varauskierroksella vuoden 2003 varaustilaisuudessa, mutta NHL-otteluita ei ole kertynyt.

Piispanen on voittanut urallaan alle 20-vuotiaiden MM-pronssia. 



 

Lue myös:

    Uusimmat