Lehti: Kaapo Kakko elänyt sairauksien kanssa viisi vuotta – verikokeesta paljastui ikävä tuplayllätys

4:48
Videolla Kaapo Kakon haastattelu vuodenvaihteen nuorten MM-kisoista.

Ensi kesän NHL-varaustilaisuuden kärkinimiin kuuluva Kaapo Kakko kertoo Keliakialiiton Gluteeniton Elämä -lehdelle eläneensä keliakian ja diabeteksen kanssa jo viiden vuoden ajan.

18-vuotias TPS:n hyökkääjä kertoo diabetesepäilyn johtaneen myös keliakian löytymiseen.

– Samalla verikokeessa löytyi keliakia, joka varmistettiin tähystyksessä. Se tuli yllätyksenä, koska minulla ei ollut oireita, Kakko kertoo Gluteeniton Elämä -lehdessä.

Kakko on oppinut elämään sairauksien kanssa. Hänelle riittää tieto siitä, mitä voi syödä ja mitä ei.

– Monta, mihin olin tottunut, en saanutkaan enää syödä, ja uutta ruokavaliota oli vähän vaikea aloittaa. Aika nopeasti kuitenkin opin siihen, Kakko sanoo.

– Hankalinta keliakiassa on, että joudun miettimään syömistä enemmän kuin muut pelikaverit – muut voivat napata pöydästä, mitä haluavat. Toinen asia on se, että joutuu varmistamaan usein ruuasta, onko se gluteenitonta.

Diabeteksen takia Kakon on pidettävä huolta tasaisesta välipalojen syömisestä. Pahinta on hänen mukaansa ollut luopua jälkiruoista ja muista herkuista.

– Mutta olen koettanut miettiä, että pysyn paremmassa kunnossa ilman niitä.

– Syön terveellisemmin keliakian ansiosta – herkkuja ei tule syötyä niin paljon kuin ehkä muuten tulisi. Tulee myös luettua tarkemmin, mitä kaikkea tuotteet sisältävät, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja