Pelén terveydentilassa tapahtui muutos – jalkapalloikoni tarvitsee yhä tehokkaampaa hoitoa

Pelen terveydestä huolestuttavia uutisia – legendalla valtava vaikutus maan MM-joukkueessa:"Jäädyin, kun kättelin häntä" 1:25
MM-kisojen aikaiset uutiset Pelén terveydentilasta vaikuttivat suuresti Brasilian maajoukkueeseen

Sairaalahoidossa olevan jalkapallolegenda Pelén terveydentilassa on tapahtunut muutos. Häntä hoitava brasilialainen sairaala tiedotti myöhään keskiviikkona, että 82-vuotiaan maailmanmestarin syöpä on edennyt. Lisäksi hänellä on häiriöitä sydämen ja munuaisten toiminnassa.

Pelé on hoidettavana yleisosastolla, mutta viimeisimpinä ilmenneet munuaisten ja sydämen häiriöt vaativat tehokkaampaa hoitoa, Albert Einstein -sairaalasta kerrottiin.

Brasilialainen jalkapallosuuruus joutuu viettämään myös joulun sairaalahoidossa. Sao Paulon Albert Einstein -sairaalan hoitohenkilökunta ja Pelen perhe kertoivat asiasta keskiviikkona.

– Joulunviettomme kotioloissa on peruttu, Pelen tyttäret Kely Nascimento ja Flavia Arantes ilmoittivat keskiviikkona.

– Olemme erinäisistä syistä päätyneet lääkäreiden kanssa siihen, että potilaan on parempi pysyä sairaalaoloissa, missä Einsteinin sairaalan henkilökunta voi huolehtia hänestä, Pelen tyttäret kertoivat.

Pelé, oikealta nimeltään Edson Arantes do Nascimento, on jalkapallohistorian ainoa kolme maailmanmestaruutta (1958, 1962, 1970) voittanut pelaaja ja yksi urheiluhistorian globaalisti tunnetuimmista henkilöistä. Häntä on pidetty yleisesti kaikkien aikojen parhaana jalkapalloilijana.

Viime vuosina Pelé on ollut useaan otteeseen hoidettavana, ja kuluneena syksynä sairaalakäynnit ovat vain tihentyneet. Paksusuolensyövän lisäksi häntä on vaivannut esimerkiksi hengitystieinfektio.

Samalla perheenjäsenet kiittivät Pelen puolesta faneja kaikesta tuesta ja kannustuksesta, jota vanha mestari on jalkapallon ystäviltä saanut.

Tyttäret lupasivat lisätietoa Pelen terveydestä joulunpyhien jälkeen.

Pele onnitteli sunnuntaina pelatun MM-loppuottelun jälkeen Argentiinan kapteenia Lionel Messiä mestaruudesta.

– Onnittelut Argentiinalle. Diego Maradona luultavasti hymyilee, Pele kirjoitti viitaten Argentiinan vuonna 2020 edesmenneeseen suurpelaajaan.

Terveisiä kulki myös kisapaikalta Pelen suuntaan. Esimerkiksi Ranskan hopeajoukkueen tähtipelaaja Kylian Mbappe pyysi aiemmin joulukuussa faneja "rukoilemaan kuninkaan terveyden puolesta".

Pele on jalkapallon ainoa kolminkertainen maailmanmestari. Hän teki uransa 1363 ottelussa 1270 maalia.

Juttua päivitetty kello 13.32. Lisätty Pelen joulu sairaalassa, tyttärien kommentit sekä onnittelut maailmanmestareille.

Lue myös:

    Uusimmat