Pelaaja-agentti paaluttaa suoran näkemyksensä Marko Anttilasta ja NHL:stä – "Tekisin sen kyllä"

Pelaaja-agentti Markus Lehto sanoo suoraan, että jos hän olisi NHL-seuran GM, hän ottaisi Leijonat jääkiekon maailmanmestaruuteen kipparoineen Marko Anttilan taalaliigaan.

Lehto toteaa, että on mahdollista, että MM-kisoissa onnistuminen poikii vanhemmille ja kokeneemmille pelaajille yllätyssopimuksia. Hän muistuttaa, että MM-kisoja on katsomassa NHL-seurojen "kärkijätkiä" GM:eistä ja vara-GM:eistä lähtien.

– NHL:ssä scoutataan tällä hetkellä enemmän ja enemmän. NHL:n koneisto toimii niin, että he scouttaavat koko kauden ajan näitä pelaajia ja he tietävät todella hyvin nämä kokeneet pelaajat, Lehto sanoo MTV Urheilulle.

Lehdon mukaan hyvä MM-turnaus voi vaikuttaa niin, että aiemmin Pohjois-Amerikan sarjoissa pelannut mutta NHL-porttien sulkeutumisen myötä Eurooppaan palannut pelaaja voi saada rapakon takana uuden mahdollisuuden.

Vuoden 2004 yhdeksännen kierroksen NHL-varaus Marko Anttila ei ole vielä Pohjois-Amerikassa pelannut, mutta KHL:stä Jokereita tätä nykyä edustavalla kolossihyökkääjällä on vankkaa kokemusta. Ja MM-kisoissa Anttila löi itsensä toden teolla laajemman yleisön tietoisuuteen.

Mörkö-lempinimellä tunnettu Anttila kantoi Leijonia MM-turnauksen ratkaisupeleissä niin sanotusti reppuselässään. Ruotsi-puolivälieräottelun hän tasoitti ilman maalivahtia viime hetkillä, Venäjä-välierässä hän survoi ottelun ainoan maalin ja loppuottelussa Kanadaa vastaan Anttila nosti Leijonat maaleillaan 0–1-tappioasemasta 2–1-johtoon.

– Jos mennään Marko Anttilaan, toivon sydämestäni, että joku antaa hänelle vielä NHL:ssä mahdollisuuden. Jos olisin GM, varmaan itse tekisin sen kyllä, Lehto paaluttaa.

Millainen on NHL:n kahden kärkivarauksen joukkoon povatun Kaapo Kakon tilanne? Muun muassa tästä Lehto puhuu lisää ylälaidan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat