Pekonileipä ja kuuma suklaajuoma

Pekonileipä

  • 1 reissumies tms.
  • remoulade- kastiketta
  • tomaattiviipaleita
  • 2 pekoniviipaletta
  • sipulirenkaita
  • paprikaa
  • 2 viipaletta juustoa

Paista pekoni viipaleet rapeiksi. Sivele leivät remoulade- kastikkeella ja kokoa ainekset kerroksittain. Nosta toinen leipäviipale päälle ja pakkaa voipaperiin retkeä varten!

Remoulade- kastike

  • 2 dl majoneesia
  • 1 maustekurkku
  • 2 rkl kaprista
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 1 pieni sipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl sinappia

Leikkaa maustekurkku ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset ja anna tekeytyä hetken aikaa jääkaapissa.

Kuuma suklaajuoma

  • 7 dl maitoa
  • 1 suklaalevy

Lämmitä maito kuumaksi kattilassa mutta älä anna kiehua. Paloittele suklaa kuuman maidon joukkoon ja sekoita vispilällä tai sauvasekoittimella tasaiseksi juomaksi.

Resepti: Tarja Hietanen

Lue myös:

    Uusimmat