Pekkarinen vaatii Sonerasta tiedonantoa

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen vaatii, että hallitus selvittää Sonera-kiemurat eduskunnalle tiedonannolla. Pekkarinen kertoo kannastaan perjantain Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa. Tiedonannosta äänestettäisiin, joten se mittaisi hallituksen luottamuksen.

-Mikäli hallitus ei tuo muutoin poliittisen vastuutuksen arviointia eduskuntaan, me pakotamme hallituksen siihen, Pekkarinen sanoo. Pekkarinen paheksuu sitä, että Soneraa tutkii liikenneministeriö.

-Vähän sitä ihmettelen, että pukki alkaa itse perata kaalimaataan. Suotavaa olisi ollut, että Soneraa olisi tutkinut valtiontalouden tarkastusvirasto tai liikenneministeriö olisi teettänyt Sonerassa erityistilintarkastuksen.

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre puolestaan kommentoi Soneraa sanomalehti Lapin Kansan haastattelussa. Mönkäre sanoo tarkistaneensa papereistaan, etteivät yhtiön jätti-investoinnit olleet koskaan valtioneuvoston käsittelyssä. Mönkäreen mukaan esittelevä ministeri Olli-Pekka Heinonen ei tuonut asiaa valtioneuvostoon.

-Jos esittelevä ministeri ei ota asiaa esille, se ei tule koskaan valtioneuvoston istuntoon, Mönkäre toteaa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat