Mainos

Pekkarinen: Metsäteollisuuden verohelpotukset väliaikaisia

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) uskoo, että metsäteollisuuden verohelpotuksilla on suuri vaikutus teollisuuden tilaan Suomessa. Pekkarinen pitää verohuojennuksia kuitenkin vain väliaikaisena ratkaisuna ennen Venäjän puutullikiistan selviämistä.

- Kaikki osapuolet, sekä myyjät että metsäteollisuus ovat yhtä mieltä siitä, että nyt kannattaa myydä. Kyllä tämä on nyt niin suuri houkutin kuitenkin. Ei tällaisia verohelpotuksia ole kovin montaa kertaa aiemmin nähty, Pekkarinen sanoo MTV:n Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa.

Pekkarinen pitää nyt päätettyjä verohelpotuksia väliaikaisena ratkaisuna odoteltaessa Venäjän maailmankauppajärjestö WTO:n jäsenyyttä.

- Minä luotan nyt kyllä siihen, että Venäjän WTO-jäsenyys toteutuu ennen pitkää ja näissä jäsenyysneuvotteluissa kaikki kohttuuttomat vaatimukset tulliasioissa on selvitettävä. Tästä syystä tässä on nyt väliaikainen tilanne meneillään, jolloin on vaarassa, että tullit todella nousevat huimiin mittoihin ja se estäisi puuntuonnin. Uskon vahvasti, että tämä ongelma ratkeaa ennen 2010 vuoden loppua, Pekkarinen sanoo.

Verohelpotusten on arvioitu maksavan 170 miljoonasta 300 miljoonaan euroon.

- Kyllä viimeisin arvio on se 170 miljoonaa euroa. Raha on pois valtion verotuloista, mutta ellei näitä toimia tehtäisi, niin vaara on, että osa työpaikoista menetettäisiin ja tämän seurauksena verotulot vähenisivät. Eli nämä kaikki seikat pitää ottaa huomioon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.