Mainos

Pekkarinen jälleen keskustaväelle mieleisin ministeri

Keskustan kenttäväen arviot omista ministereistäään nostavat elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen jälleen omaan luokkaansa. Peräti 88 prosenttia vastaajista katsoo Pekkarisen onnistuneen tehtävässään hyvin.

Pääministeri Matti Vanhanen tekee viime vuoden sukelluksen jälkeen paluun toiselle sijalle. Hänen katsoo onnistuneen hyvin 78 prosenttia vastaajista. Kolmannen sijan vie ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen, jonka 74 prosenttia vastaajista katsoo onnistuneen hyvin.

Kiviniemi selkeässä nousussa

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen katsoo onnistuneen hyvin 68 prosenttia vastaajista. Ero viime vuoteen on selvä, silloin vain reilu puolet kentästä (52%) katsoi hänen onnistuneen hyvin. Nyt Kiviniemi on kenttäväen mielestä neljänneksi onnistunein ministeri, viime vuonna hän oli jumbosijalla.

Vehviläinen ja Anttila pudonneet viime vuodesta

Liikenneministeri Anu Vehviläinen on vuodessa tipahtanut kolmostilalta Keskustan viidenneksi arvostetuimmaksi ministeriksi. Hänen katsoo onnistuneen hyvin 61 prosenttia kenttäväestä. Vielä vuosi sitten 71 prosenttia kyselyyn vastanneista oli tätä mieltä.

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan suosio on taas laskenut tasaisesti vuosi vuodelta. Tämän kevään kyselyssä hänen katsoo onnistuneen tehtävässään hyvin vain 55 prosenttia vastaajista. Anttila on nyt ympäristöministeri Paula Lehtomäen kanssa vähiten arvostettu ministeri. Myös Lehtomäen saamat arviot ovat laskeneet tasaisesti joka vuosi.

 • MTV:n uutis- ja ajankohtaistoimitus teki sähköisen kyselyn Keskustan piiritoimikuntien jäsenille huhtikuun puolivälissä. Vastaajia oli 273, vastausprosentti 71.

Lue myös:

Katso Marja Sannikan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.