Mainos

Pekkarinen: Hallitus ajaa sote- ja kuntahankkeillaan päin seinää

Opposition kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) varoittaa, että tänään julkistettavissa hallituksen kehysriihen yksityiskohtaisissa tuloksissa voidaan nakertaa sosiaaliturvaa.

– Hallitus on kertonut vain positiivisia asioita, mutta tänään selviää, kosketaanko kuntien valtionosuuksiin, eli otetaanko rahaa päivähoidosta tai esimerkiksi sosiaaliturvasta, Pekkarinen pohti MTV3:n Huomenta Suomessa.

Pekkarisen mielestä hallituksen pitäisi tulevina vuosina keskittyä vain olennaiseen.

– Tolkuttomat rakenneuudistukset nyt nurkkaan. Hankkeet ovat ajautumassa täyttä vauhtia päin seinää. Sote- ja suurkuntahankkeet ovat juututtaneet koko kuntakentän yhteistyön, Pekkarinen jyrähtää.

Kuntauudistuksessa pitäisi sopia lähinnä sosiaali- ja terveysalan ja erikoissairaanhoidon yhteistyöstä. Sen päälle kuntien olisi Pekkarisen mukaan saatava elää itsenäisesti tai hankkiutua tarvittaessa yhteistyöhön keskenään.

Rakenneuudistuksiin suunnattu raha taas pitäisi käyttää ennen kaikkea työllisyyden ja yrittäjyyden parantamiseen, sanoo Pekkarinen.

Tuloratkaisu olisi vaadittu, mutta hallitus ei kyennyt omilla toimillaan olemaan luotettava kumppani työmarkkinajärjestöille, Pekkarinen arvioi.

Pekkarinen varoittaa, että tänään julkistetaan myös veronkorotuksia, joita hallitus ei kertonut torstaina kehysriihestä tiedottaessaan.

– Hyväksyn täysin korotukset makeis- viina- ja tupakkaveroihin. Mutta veroja kiristään muitakin, yhteensä yli tuhannella miljoonalla eurolla.

(MTV3)

Katso keskustan Mauri Pekkarisen haastattelu: (Huonmenta Suomi 23.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.