Pekka Pouta: Viikonloppu kesäisin ennen seuraavaa kesää – ensi viikolla jättimatalapaine

Viikonloppu on laajalti aurinkoinen, mutta sadekuuroja tulee kuitenkin yhä paikoin. Ensi viikon sää on tätä viikkoa sateisempaa ja viileämpää.

Maan etelä- ja keskiosassa lämpötila kohoaa viikonloppuna yli 20 asteen. Etelä-Lapissa on noin 15 ja Pohjois-Lapissa vain kymmenisen lämpöastetta.

– Viikonloppu näyttäisi olevan kesäisin ennen seuraavaa kesää. Ensi viikolla on tulossa jättimatalapaine ja sää on selvästi tätä viikkoa sateisempaa ja tuulisempaa, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Maanantaina sataa etenkin maan länsiosassa.

– Tiistaina jatkuvaa tai kuurottaista sadetta tulee jo koko maassa, myös ukkosia voi olla mukana. Sateet tuova matalapaine jää päällemme pyörimään koko viikoksi. Jos ei sada jatkuvasti, niin on merkittävä sadekuurojen riski. 

Sateettomina hetkinä lämpötila kohoaa ensi viikolla vielä 15 ja 20 asteen välille, Pohjois-Lappi jää kuitenkin noin kymmeneen asteeseen. 

– Sateessa lämpötila on etelässäkin 10-15 asteen vaiheilla, toteaa Pekka Pouta.

Hallaa voi olla paikoin Pohjois-Lapissa maanantain vastaisena yönä, jos pilvipeite pääsee rakoilemaan.

Ilmatieteen laitoksen mukaan elokuun alkupuoli on ollut lähes koko maassa poikkeuksellisen lämmin eli tällainen toistuu keskimäärin kerran 30 vuodessa.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ensi viikon ennuste ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet:






Uusimmat