Touko Aalto kertoo, kuinka sinnitteli töissä uupuneena: Kun suorituskykyni oli 20 prosenttia, pyrin näyttämään, että se oli 80 prosenttia

Vihreiden kansanedustaja Touko Aalto palasi eduskuntatyöhön pitkän sairausloman jälkeen 2:42

Vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto palasi tänään eduskuntaan usean kuukauden sairausloman jälkeen. Touko Aalto sairastui uupumukseen viime syyskuussa.

Touko Aalto kertoo MTV Uutisille, että tuntuu hyvältä taas palata eduskuntatyöhön. 

– Juuri ennen tätä haastatteluakin juttelin puolueen puheenjohtajan Pekka Haaviston kanssa ja kävimme läpi ajankohtaisia asioita. Enempää ei ole keskusteltu siitä mikä minun roolini on, ehkä aika näyttää senkin, Aalto toteaa rauhallisin mielin.

Ilmoittaa vaaliaikeistaan myöhemmin

Touko Aalto on nimetty vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi Keski-Suomen vaalipiirissä jo viime syksynä. mutta Aalto sanoo vahvistavansa ehdokkuutensa vasta myöhemmin.

– Tärkeintä nyt on se, että kaikessa pitää mennä terveys edellä ja siksi minun pitää olla täysin varma siitä, että terveys antaa myöden. Tämän takia vahvistan ehdokkuuteni vähän myöhemmin, Aalto sanoo.

Vaikka vaalikauden loppu tule olemaan hektinen, Aalto aikoo ottaa sen rauhallisesti ja suunnittelee jopa tartuttavansa rauhallisuutta myös kollegoihin.

– Kokonaisuudessaan sairausloma on tarkoittanut etäisyyttä ja perspektiiviä asioihin. Se auttaa ymmärtämään itseään ja toimintaympäristöään huomattavasti paremmin. Toivon että kun vaalit alkavat valtaamaan alaa kaikilla pysyisi jäitä hatussa, ja kaikki voisivat käydä kunnioittavasti vuoropuhelua, Aalto toivoo.

Koetteko, että saitte täyden tuen puoluetovereiltanne?

– Varmasti olen saanut ison tuen. Mutta pitää muistaa, että itse pidin varmaan jonkinnäköistä naamaria kasvojeni päällä. Siltä osin, että jos oma suorituskykyni oli 20 prosenttia, varmasti pyrin näyttämään, että suorituskykyni on 80 prosenttia. Eikä sen naamarin läpi pysty näkemään. Se on varmaan aika tuttua monelle arjessaan, että pyrkii viimeiseen asti hoitamaan velvollisuudet ja olemaan tehtävän tasalla.

Aalto arvelee, että moni poliitikko, puolueen puheenjohtaja ja ministeri on kokenut vähän saman kuin hän.

Siksi Aallon mielestä on tärkeää puhua näistä asioista, jotta ihmiset voisivat teeskennellä vähemmän ja olla enemmän ihmisiä toisilleen.

 

Lue myös:

    Uusimmat