Haavisto: Vihreiden ehdokashankinta vaikeutui kohujen ja puheenjohtajaan liittyneen epävarmuuden takia – "Paljon ikävää puhetta ja pilkkaa"

Haavisto: Vihreiden ehdokashankinta vaikeutui kohujen ja puheenjohtajaan liittyneen epävarmuuden takia 1:08

Vihreiden puheenjohtajaksi kaksi viikkoa sitten valittu Pekka Haavisto sanoo, että puolueen ehdokashankinta on ollut jähmeää. Nyt suunta on Haaviston mukaan kääntynyt.

Vihreiden kansanedustajiin liittyneet kohut ja auki ollut puheenjohtajakysymys ovat vaikuttaneet puolueen ehdokashankintaan, sanoo uusi puheenjohtaja Pekka Haavisto.

– Monet sellaiset, jotka miettivät vihreiden ehdokkaaksi lähtemistä, halusivat nähdä, miten puolue asettuu. Nyt tuntuu, että parin viimeisen viikon aikana on tullut ehdokashankinnan puolelta erittäin hyviä yhteydenottoja, Haavisto kuvailee MTV:n Uutisextran haastattelussa.

Haaviston mukaan puolue joutui käymään “kovan koulun” kesän ja syksyn aikana.

– Tietysti oli paljon ikävää puhetta, paljon pilkkaa ja muuta, mutta sehän nostattaa sisua. Sen huomaa vihreässä kentässä, että vastatuuli voi joskus olla hyväkin, Haavisto sanoo.

Oma vaalipiiri yhä auki

Haavisto on ilmoittanut hoitavansa puheenjohtajan tehtävää vain ensi kesän puoluekokoukseen saakka. Sen jälkeen on jonkun muun vuoro.

Pätkäpuheenjohtaja on ehdolla kevään eduskuntavaaleissa, mutta vaalipiiri on edelleen auki.

– Tällä hetkellä käydään keskustelua Helsingin ja Uudenmaan välillä. Tätä päätöstä ei ole tehty, Haavisto sanoo.

Päätöstä odotetaan jännityksellä myös muissa puolueissa, sillä mun muassa presidentinvaaleissa kansansuosiotaan kasvattaneen Haaviston henkilökohtainen äänimäärä on todennäköisesti varsin suuri. Haaviston päätös vaikuttaa esimerkiksi vihreiden ja kokoomuksen voimasuhteisiin pääkaupunkiseudulla.

Uutisextra lauantaina 17.11. klo 19.10 MTV3-kanavalla ja mtv.fi-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat