Mainos

Pedofiilien kuvien levittäjä sai tuntuvan sakkorangaistuksen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on antanut tuomion pedofiilien ilmiantajana tunnetulle miehelle.

Miestä syytettiin yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Syyttäjän mukaan mies julkaisi ylläpitämällään Facebook-sivustolla törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun miehen kuvan. Lisäksi hän linkitti kuvan uutiseen, jossa kerrottiin miehen hieman yli kahden vuoden ehdottomasta tuomiosta. Pedofilian uhrien puolesta -sivustolla tiedot olivat useiden henkilöiden saatavilla.

Syyttäjä katsoi, että teko on ollut omiaan aiheuttamaan tuomitulle vahinkoa ja kärsimystä ja vaati miehelle sakkorangaistusta. Mies kiisti syytteen. 

Käräjäoikeuden mukaan vastaaja on syyllistynyt siihen rikokseen, josta syyttäjä on vaatinut hänelle rangaistusta.

Todistajana kuultu asianomistajan äiti kertoi käräjäoikeudessa asianomistajan olevan pysyvästi sairas henkilö. Asianomistajan kuvan ja uutisen julkaiseminen Facebook-ryhmässä oli järkyttänyt häntä kovasti ja aiheuttanut pelkotiloja, painajaisia ja kärsimystä. Todistajan mukaan asianomistaja on pelännyt liikkumista ihmisten parissa ja kokenut asian johdosta kiusaamista. Todistajan havaintojen mukaan asiasta kirjoittelu on jatkunut viime päiviin saakka.

Käräjäoikeus katsoo vastaajan tahallisen menettelyn täyttävän yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämistä koskevan rikoksen tunnusmerkistön. Oikeuden mukaan rikos ei kokonaisuutena arvostellen ole törkeä, minkä vuoksi rangaistusvaatimus törkeästä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä hylätään.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen sakkorangaistukseen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Miehen maksettavaksi tulee 40 päiväsakkoa eli 1880 euroa. Lisäksi miehen maksettavaksi tulevat oikeudenkäyntikulut ja 1000 euron korvaus asianomistajalle kärsimyksestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.