Mainos

Paviaaneille koti Kiteen eläinpuistoon?

Pohjois-Karjalan liitto lupaa, että maakunnasta löytyy Korkeasaaren paviaanilaumalle asuinpaikka ainakin paviaanilinnan peruskorjauksen ajaksi. Korkeasaari pitää yhä tilojen etsimistä Helsingin liepeiltä järkevämpänä vaihtoehtona.

Pohjois-Karjalan liitto esittää Korkeasaaren uhanalaisen paviaanilauman siirtämistä Kiteen eläinpuistoon. Liitto lupaa tänään antamassaan tiedotteessa, että maakunnasta löytyy laumalle asuinpaikka ainakin paviaanilinnan peruskorjauksen ajaksi.

- Käsittääkseni ehdotuksemme on sieltä varteenotettavimmasta päästä. Täällä olisi tarjolla eläinpuisto, jonne paviaaneille voitaisiin järjestää tilat. Sinne voisivat tulla myös helsinkiläiset katsomaan, miten paviaanit viihtyvät maaseutuympäristössä, kertoo maakuntajohtaja Pentti Hyttinen.

Liiton mukaan paviaaneille löytyisi jo tulevalle talvelle tyydyttävät tilat Pohjois-Karjalasta.

Korkeasaari etsii yhä paviaanien tiloja lähempää

Korkeasaaren eläintarha ei täysin tyrmää ajatusta paviaanien sijoittamisesta väliaikaisesti Kiteelle, mutta pitää tilapäistilojen etsimistä Helsingin liepeiltä järkevämpänä vaihtoehtona. Eläintarhanjohtaja Seppo Turusen mukaan ongelmia saattaa aiheuttaa myös kädellisiä eläimiä koskeva EU-direktiivi, joka asettaa erittäin tiukat säännöt paviaanien hoito-oloille ja pidolle.

Direktiivi edellyttää, että noin 50 neliön lämpimien tilojen lisäksi eläinpuistoon olisi rakennettava 200 neliötä ulkoilutilaa sekä lukuisia kiipeilymahdollisuuksia.

- Tiloille pitää hankkia maa- ja metsätalousministeriöltä lupa ennen kuin siirtoa voi ajatella. Itse lämpökuljetus ei nykyisellä tekniikalla tuottaisi mitään ongelmia, Turunen toteaa.

Hänen mukaansa julkisuudessa virinneen aktiivisuuden seurauksena näyttää siltä, että ratkaisu on löytymässä Kiteen sijaan lähempää pääkaupunkiseutua. Turunen on kuitenkin toistaiseksi vaitonainen paviaanien sijoituspaikaksi kaavaillusta alueesta.

- Jos ulkopuolista rahoitusta paviaanilinnan nopeaan korjaukseen ei saada, Korkeasaaren on pakko luopua eläimistä, johtaja korostaa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 12.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.