Mainos

Paula Risikko harkitsee Itälän haastamista

Kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko harkitsee istuvan puheenjohtajan Ville Itälän haastamista kesäkuun puoluekokouksessa, kertoo kokoomuksen Nykypäivä-lehti.

- Olen saanut eri puolilta Suomea aivan valtavasti kannustussoittoja nimenomaan puheenjohtajakilpaan lähtemisestä. Siksi harkitsen nyt vakavasti puolueen puheenjohtajaehdokkuutta, Risikko kertoo lehden haastattelussa.

Risikko, 43, on kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja Seinäjoelta ja puolueen naisten liiton tuore puheenjohtaja. Hän on oppiarvoltaan terveystieteiden tohtori ja ammatiltaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun vararehtori.

Risikko on tähän asti torjunut spekulaatiot puheenjohtajaehdokkuudestaan vedoten vielä verraten vähäiseen kokemukseensa politiikassa. Hän sanoo ratkaisevansa ehdokkuutensa helmikuun lopulla.

Nykypäivä on kysynyt kiinnostusta puheenjohtajaehdokkuutta kohtaan myös puolueen oikean laidan kulkijalta, ensimmäisen kauden helsinkiläiskansanedustajalta Jan Vapaavuorelta, 38, ja nykyiseltä eduskunnan II varapuhemieheltä Ilkka Kanervalta, 55.

Vapaavuori vastaa uteluihin fraasilla "koskaan ei voi sanoa ei koskaan". Kanerva vakuuttaa olevansa Ville Itälän tukena. Tilanne muuttuu, jos Itälä luopuu ehdokkuudesta.

- Siihen tilanteeseen minä varaan itselleni puhe- ja vaikutusvaltaa. Katson tietysti monestakin syystä, että silloin on aihetta aktivoitua, Kanerva sanoo.

Ehdokkuutensa kokoomuksen puheenjohtajaksi on aiemmin vahvistanut kansanedustaja Martin Saarikangas, 67.

Varapuheenjohtajaksi tunkua

Kokoomuksen kolmelle varapuheenjohtajan paikalle näyttää olevan enemmänkin pyrkyä. Nykyisistä varapuheenjohtajista Sari Sarkomaa ja Jyrki Katainen haluavat jatkaa. Jari Koskinen ilmoitti jo ennen häviötään myrskyisässä ryhmäjohtajanvaalissa luopuvansa paikastaan joka tapauksessa.

Nykypäivän mukaan ainakin kansanedustajat Jari Vile'n, Hanna-Leena Hemming, Petri Salo, Raija Vahasalo ja Marja Tiura pohtivat ehdolle asettumista. Myös kesällä europarlamentista eduskuntaan siirtyvä Marjo Matikainen-Kallström pitää ehdokkuutta mielenkiintoisena ajatuksena. Hän huomauttaa kuitenkin, ettei häntä ole vielä tähän mennessä pyydetty varapuheenjohtajaehdokkaaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.