Mainos

Paukkuvapaa vyöhyke koirille – yli 250 koiraa yöpyi Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa

1:43

Uuden vuoden juhlinta ja ilotulitteiden pauke sekä rätinä valovälähdyksineen saavat monet eläimet tolaltaan.

Koska lentokentän läheisyydessä ilotulitteiden ampuminen on kielletty, sen lähellä sijaitseva hotelli Clarion Airport on buukattu täyteen koiria omistajineen. Hotellissa yöpyy yli 250 koiraa. Tarjolla on illallinen niin koirille kuin omistajille. 

Espoosta ovat paikalle tulleet Australian paimenkoirat Fani ja Credit omistajiensa Jari ja Jonna Turusen kanssa. Koirat odottavat maltillisesti kirjautumista hotelliin, vaikka ympäriltä kuuluu toisten koirien haukuntaa. Huoneessa on hiljaista ja herkkupussi odottaa Fania ja Creditiä. Uuden vuoden juhlinnasta kärsii etenkin koirista vanhempi, Credit. Sen vuoksi omistajat halusivat majoittua hotelliin.

– Ei tarvitse katsoa, että koira pelkää ja vaeltaa ympäri asuntoa sitten kun uuden vuoden pommeja räjäytellään ja rakettien ääntä kuuluu. Lemmikin mielenrauha on kaikkein tärkein, Jari Turunen sanoo.

– Näin viime vuonna lehtijutun, että tälläinen järjestettiin ja siitä se meidänkin ajatus sitten lähti, sanoo Jonna Turunen. Turuset ovat tyytyväisiä valintaansa, koska koirien hyvinvointi on huomioitu.

1:10

Juhlahumua on luvassa myös Mikko Kyllösellä ja Teija Ojalalla, jotka viettävät hotellissa häitään.

– Koira on vähän paukkuarka, niin tämä on ihan loistava tilanne, kaikki kärpäset kerralla, Kyllönen sanoo.

– Meillä ei olisi ollut hänelle hoitajaa, kun kaikki on tietenkin meidän häissä. Haluttiin Neela mukaan meidän häihin ja tämä oli ainoa paikka, johon oli mahdollista ottaa koira mukaan, Ojala kertoo.

Ja kelpaa vieraiden sekä ihmisten että koirien juhlia, sillä hotellissa on otettu huomioon illallisella myös karvakamujen ruokatarpeet.

– Tässä on kuivamuonaa, jos jonkinlaista ja kuivamakkaraa ja vähän märkäruokaa. Ja lisäksi on makaronilaatikkoa susheja, täytekakkua ja kuppikakkuja, Clarion Hotel Helsinki Airportin keittiöpäällikkö Mikko Hämäläinen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.