Mainos

Yli 200 koiraa saapui viettämään uuttavuotta hotelliin – "Ehkä itsellä on huomenna mustat silmäpussit, mutta koirilla on hauskaa"

1:30

Vaikka uusivuosi on juhlapäivä, monelle koiralle se on paukkeen ja rakettien takia vuoden pelottavin päivä.

Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa sijaitseva hotelli on tunnistanut monen koiraperheen hädän ja tarjosi koirille rauhallista uudenvuoden viettoa. Lentokentän läheisyydessä raketteja ei saa ampua, joten hotellin pitäisi olla koirille mahdollisimman rauhallinen paikka uudenvuoden viettoon.

Idea koirille ja heidän perheilleen tarjottavasta rauhallisesta uudestavuodesta on peräisin Arlandan lentokentän lähellä sijaitsevasta ruotsalaishotellista, jossa "happy dog" -uuttavuotta on vietetty jo useita vuosia.

– Meidän siskohotellissa Arlandassa on jo vuodesta 2013 saakka ollut tällainen happy dog -uusivuosi. Ajatuksena on, että kun lentokentän lähellä ei ammuta niin paljon raketteja, myös koiravieraille saadaan annettua vähän rauhallisempi uusivuosi, Clarion Hotel Helsinki Airportin hotellinjohtaja Jaana Matikainen sanoo.

Idean suosio yllätti myös hotellinjohtajan, sillä kaikkiaan hotelliin tulee uuttavuotta vastaanottamaan yli 200 koiravierasta. Koirille on tarjolla jopa oma uudenvuoden buffet.

Paikalle koiransa Jumin kanssa tuli myös Henna Kylä-Liuhala, jonka mukaan Jumi pelkäää kovasti paukutusta.

– Jumi on aika arka ja pelkää kovasti, että on ihan surku katsoa vierestä hänen pelkojaan. Juuri sen takia ollaan tultu tänään tänne, Kylä-Liuhala sanoo.

Kun paikalla on yli 200 koiraa, meno voi olla melko kaoottista. Tärkeintä on kuitenkin, että koirilla on hauskaa, Kylä-Liuhala naurahtaa.

– Justiin tässä viereisten daamien kanssa puhuttiin siitä, että ollaanko me niin koiraihmisiä, että itsellä on mustat silmäpussit huomenna valvoneena, mutta koirilla on hauskaa.

Myös Katja Pyykkö oli tullut Sami-koiransa kanssa uudenvuoden pauketta karkuun.

– Kokeillaan nyt tällaista, sillä uusivuosi on koirille melkoinen koettelemus. Sami on nyt 9-vuotias, mutta alkoi vasta vanhemmalla iällä pelkäämään pauketta.

Pyykkö pitää ideaa koirille tarjottavasta rauhallisesta paikasta loistavana.

– Oli niin hauska älynväläys tullut jollekin, että oli pakko lähteä katsomaan mikä on meininki. Ajateltiin, että ollaankohan ainoita, mutta ei todellakaan olla. Katsotaan mitä tästä tulee! 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.