Uusivuosi on monelle koiralle vuoden pelottavin juhla – Edda ja Peppi viettävät vuodenvaihteen mukavasti hotellissa kaukana paukkeesta

Uusivuosi ja etenkin sen ilotulitukset pelottavat monia eläimiä. Onnekkaimmat koirat säästyvät tänä vuonna pahimmilta paukuilta lentokenttähotellissa Vantaalla.

Miltä kuulostaisivat rauhalliset ja hiljaiset, lähes unenomaiset uudenvuoden vastaanottajaiset lentokenttähotellissa?

Ilotulituksia pelkäävien koirien ja niiden emäntien ja isäntien mielestä todennäköisesti oikein mainiolta.

Helsinki-Vantaan lentoaseman vieressä sijaitseva Clarion Hotel Aviapolis on kutsunut koirat uudenvuoden Happy Dog -hotelliyöhön vuodesta 2016. 

Myös tänä koronavuonna koirat pääsevät juhlimaan. Hotelliin on kokoontunut tällä kertaa 200 koiraa.

”Huoneessa koirat voivat olla hyvissä suin”

Hotellin vastaanottopäällikkö Valtteri Lyytikäinen kertoo, että lentokentän lähellä ei saa ampua ilotulitusraketteja eikä näin ollen koirilla ole mitään pelättävää hotellihuoneiden rauhassa.

– Osa koirista on todella herkkiä ilotulitteille, ja ne voivat olla huoneissa ihan hyvissä suin.

Lyytikäinen kertoo, että koirien hotelliyö on myyty loppuun ensimmäisestä vuodesta alkaen 15 minuutissa, niin tälläkin kertaa.

Edda ja Peppi viihtyvät omassa huoneessa

Yhden huoneen asukkaat ovat nelivuotias karkeakarvainen saksanseisoja Edda ja 12-vuotias vehnäterrieri Peppi emäntineen.

Miita Springaren Peppi on hotellin uudenvuoden yössä jo veteraanivieras. Se viettää vuodenvaihteen hotellissa jo neljättä kertaa.

Peppi on Springaren mukaan herkistynyt vuosien myötä ilotulitusrakettien melulle ja tuoksulle.

– Se ei halua mennä ulos ja kovasti pelkää, Springare kertoo.

Netta Pohjamiehen Eddakin on kovin arka paukuille. Pohjamies varmisti Eddalle rauhaisan uudenvuoden saapumalla hotelliin jo eilen.

Koirien puffetissa tarjotaan maksamakkarakakkua

Korien ja emäntien päivä on vierähtänyt lekotellen ja seurustellen. Koirat ovat päässeet välillä ulos. Myöhemmin nautitaan illallista. 

Koirille on hotellin illallisella katettu oma buffet-pöytä. Siinä on muun muassa maksamakkaratäytekakkua, koirien puuroa ja koirien hot-dogeja. Peppi ja Edda syövät tällä reissulla tosin omia eväitä.

Järjestyshäiriöitä ei pelätä

Valtteri Lyytikäinen kertoo, että järjestyshäiriöitä ei koirien juhlissa pelätä.

– Täytyy sanoa, että koirat käyttäytyvät paremmin kuin ihmiset – samoin koiraihmiset. Ei ole ollut mitään järjestyshäiriöitä.

Lue myös:

    Uusimmat