Kuristukseen joutuneella Patrik Pietilällä tyly kohtalo Moskovassa – 45-vuotiaalta venäläislegendalta kylmä ratkaisu illan pääottelussa

Patrik Pietilä oli altavastaaja Moskovassa järjestetyssä Bellatorin vapaaotteluillassa lauantaina. Usman Nurmagomedov pakotti takakuristuksellaan lahtelaisen luovuttamaan.

Yhä tappioton Usman Nurmagomedov, UFC-legenda Habib Nurmagomedovin 23-vuotias serkku, osoittautui liian kovaksi vastukseksi 33-vuotiaalle Patrik Pietilälle Moskovassa lauantai-iltana.

Pietilä mukaan lukien kaikki 14 ammattilaisotteluaan voittanut Nurmagomedov ei antanut lahtelaisen otella vahvuuksillaan, vaan vei ottelun painiksi nopeasti.

– Suunnittelin etukäteen, että ottelen matossa, koska pidempänä hänellä oli minua parempi ulottuvuus. Tiesin, että minulla on siellä etu häntä vastaan, Nurmagomedov kertoi ottelun jälkeen.

Pietilän ja Nurmagomedovin ottelu Bellator 269 -illassa päättyikin nopeasti ensimmäisessä erässä, kun dagestanilainen sai vastustajansa takakuristusotteeseen. Pietilälle ei jäänyt pienen vastustelun jälkeen muuta mahdollisuutta kuin taputtaa ottelu päättyneeksi.

Pietilä uhkui vielä ottelun alla itsevarmuutta MTV Urheilun haastattelussa, vaikka hänen tappionsa oli kuulutettu jo vapaaottelumediassa lähes varmaksi.

– Minun kannaltani parhaissa ennusteissa on annettu voiton mahdollisuudeksi 12 prosenttia, Pietilä summasi.

Rahakas ottelu oli Pietilän ammattilaisuran toistaiseksi suurin ja toinen Bellatorissa. Lahtelaisen sopimus yhdysvaltalaisen ottelujärjestäjän kanssa on nyt katkolla ja jatko näyttää vaikealta.

Voitolla Pietilä olisi tuplannut ottelupalkkionsa ja päässyt todennäköisesti neuvottelemaan useamman ottelun jatkosopimuksesta.

Nurmagomedov ilmoitti haluavansa kovemman luokan ottelijoita seuraaviksi vastustajikseen Bellatorin kevytsarjassa.

– Haluan seuraavaksi top 15:een tai top kymppiin lukeutuvan ottelijan. Sillä ei ole muuta väliä, mutta hänen on oltava huippuottelija.

Usmanin serkku Habib Nurmagomedov on yksi vapaaottelun suurimmista supertähdistä. Hän lopetti uransa UFC:ssä runsas vuosi sitten. Hän voitti kaikki 29 ammattilaisotteluaan.

33-vuotias Habib toimii kymmenen vuotta nuoremman serkkunsa valmentajana.

– Habib on opettanut minulle kaiken, mitä osaan. Olen aina yrittänyt matkia hänen tekniikkaansa. Yritän tehdä kaiken niin kuin Habib tekisi, ilmiselvistä syistä johtuen. Hän on idolini, Usman kertoi ottelun jälkeen.

Bellator 269 -illan pääottelussa kohtasivat Fjodor Jemeljanenko ja Timothy Johnson.

Kotiyleisö sai, mitä halusi, kun 45-vuotias venäläislegenda pudotti vastustajansa kylmästi iskusarjallaan ensimmäisessä erässä.

"Viimeisenä keisarinakin" tunnettu Jemeljanenko sanoi ottelun jälkeen aikovansa jatkaa uraansa yhä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja