"Nyt tehdään suomalaista vapaaotteluhistoriaa" – Makwan Amirkhanille tuli pikahälytys tappelusaarelle

4:54
Tulosruutu: Makwan Amirkhani teki heinäkuussa selvää Danny Henrystä anakondakuristuksella.

Suomalainen vapaaottelija Makwan Amirkhani kohtaa 10. lokakuuta Abu Dhabin Yas Islandilla UFC-ottelussa brasilialaisen Edson Barbozan. Amirkhani vastasi myöntävästi, kun hän sai pikakomennuksella kutsun taistoon "tappelusaarelle".

Thainyrkkeilytaustainen, kovista potkuistaan tunnettu Barboza, 34, on ollut parhaimmillaan sijoitettu UFC:n kevytsarjassa neljänneksi. Nykyään mies ottelee yhtä sarjaa alempana.

Höyhensarjan ottelija Amikrhani, 31, on viimeksi otellut heinäkuussa, jolloin hän päihitti juuri Abu Dhabissa skotlantilaisen Danny Henryn anakondakuristuksella. Suomalaisen ei tarvinnut empiä, kun Barbozaa tarjottiin nyt häntä vastaan.

– Kun minulle viimeksi ehdotettiin vastustajaksi Danny Henryä, vastasin, että ottelen ketä tahansa vastaan, mutta erityisen mielelläni kohtaisin Edson Barbozan, Amirkhani kertoo Betsafen tiedotteessa.

Barbozan piti alun perin kohdata Nigerian Sodiq Yusuff. Yusuff kuitenkin vetäytyi ottelusta, minkä jälkeen UFC pyrki löytämään Barbozalle korvaavan vastustajan ja kääntyi Amirkhanin puoleen. Taisto käydään viikkoa suunniteltua aikaisemmin.

"Tämä tulee avaamaan monia ovia"

Kovia voittoja urallaan ottanut ja tyrmäyksistäänkin muistettava Barboza on otellut vapaaottelijana 29 kertaa ja voittanut taistoista 20. Hän on aiemmin otellut muun muassa UFC-mestareita Habib Nurmagomedovia ja Justin Gaethjea vastaan ja hävinnyt molemmille.

Amirkhanilla on 20 ottelusta 16 voittoa. Tulevaa mittelöä maalataan Betsafen tiedotteessa suomalaisen uran tärkeimmäksi.

– Minulla on ollut jo pitkään sellainen tunne, että voin haastaa sarjani kärkikymmeniköstä kenet vain. Olen paha vastustaja heistä jokaiselle. Treenien suhteen kaikki on mennyt suunnitellusti ja mieleni on tyyni.

Amikrhani on kääntänyt vuorokausirytminsä noudattamaan ottelupäivän aikataulua. Taisto otellaan aamuyöstä Suomen aikaa. Abu Dhabiin Amirkhani on lähdössä viikkoa ennen ottelua.

– Nyt menen nukkumaan viiden tai kuuden maissa aamulla. Harjoitukset vedetään tiimin kanssa keskellä yötä. Onneksi kun iltapäivällä herään, on vielä valoisaa, eikä tarvitse elää kokonaan pimeässä.

Amikrhani sanoo itsevarmasti tulevansa olemaan "ottelun kapellimestari" ja ratkaisevansa sen "parin ensimmäisen minuutin aikana".

– Jos hän olisi halunnut joskus olla mestari, hänestä olisi se jo tullut. Olen nuorempi, nälkäisempi, määrätietoisempi sekä lajille ja tavoitteelleni omistautuneempi. Nyt tehdään suomalaista vapaaotteluhistoriaa. Tämä tulee avaamaan monia ovia, Amirkhani naulaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja