Patrik Laineelle tarjoutuu uskomaton NHL-sauma Tampereella – viikonlopun ennustaminen päättyy viekkaaseen virnistykseen

NHL-seura Columbus Blue Jackets saapui Suomeen – Patrik Laineella viikonloppuna uskomaton tapahtuma edessään 5:59
Video: NHL-seura Columbus Blue Jackets saapui Suomeen – Patrik Laineella viikonloppuna uskomaton tapahtuma edessään

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Patrik Laine on viikonloppuna ikimuistoisen hetken äärellä. Kaksi taalaliigan ottelua omassa kotikaupungissa Tampereella. Laine muistuttaa hetken harvinaislaatuisuudesta. Lyökö suomalaishyökkääjä show’n päälle? Tähän aiheeseen Laine heittää viekkaan virnistyksen ilmoille.

Suomalaisille jääkiekkofaneille on tarjottu herkkua oikein olan takaa niin maajoukkueen loistosuoritusten, NHL-suomalaisten menestyksen kuin erinäköisten huipputapahtumien osalta.

Kevään MM-kotikisojen jälkeen ruokalappua viritellään taas kaulaan tänä viikonloppuna, kun Suomeen saapuu maailman parhaita jääkiekkoilijoita.

Nathan MacKinnon, Cale Makar, Johnny Gaudreau, unohtamattakaan suomalaisia supertähtiä kuten Mikko Rantasta tai Patrik Lainetta.

Kattaus on kohdillaan.

Yhdelle näistä viikonlopulla on oma erityisarvonsa.

Patrik Laine pelaa perjantaina ja lauantaina NHL-ottelut synnyin juurillaan Tampereella.

– Onhan tuo hieno juttu. En usko, että pohjoisamerikkalaiset ihan ymmärtävät tämän kaiken merkitystä, kun suurin osa heistä pelaa kuitenkin joka kaudella heidän omassa kotikaupungissaan. Eurooppalaisille se on aika harvinaista, että näin pääsee käymään. Tuo on iso juttu niin itselleni kuin varmasti myös faneille, jotka pääsevät näkemään huippupelaajia livenä. Hieno tapahtuma on varmasti luvassa, Laine nyökkäilee MTV Urheilulle.

Otteluiden yllä on pyörinyt kova kuhina. Liput myytiin loppuun saman tien, kun ne tulivat myyntiin. Tapahtuman lähestyessä tikettitiedustelut ovat vain lisääntyneet.

– Kysyjiä on aina, ymmärtäähän sen. Ihan varmasti kaikki haluaisivat päästä paikalle. Niitä lippuja on kuitenkin rajattu määrä, ihan kaikkeen ei pysty lähtemään, Laine hymähtää häneen kohdistuneista kyselyistä.

Kovin mahdollinen testi edessä

Tulevan viikonlopun pelit pelataan Tampereen uudella Nokia Arenalla, Suomi-kiekon kehdossa. Laine meinasi päätyä kyseiselle näyttämölle jo keväällä, kun NHL-seura Blue Jacketsin pelit päättyivät runkosarjaan.

Laine oli kiinnostunut liittymään Leijonien MM-kotikisajoukkueen matkaan. Selkävamma kuitenkin pilasi aikeet.

Laine tutustui areenaan kesän loppuvaiheilla, kun hän ja Florida Panthersin Aleksander Barkov harjoittelivat Tapparan liigajoukkueen matkassa.

– Hienoa, että pääsee pisteistäkin pelaamaan siellä, eikä tarvitse pelkästään treenailla. Odotan tuota innolla, Laine intoilee.

Laine ja Blue Jackets ovat kovassa testissä viikonloppuna, kun vastaan asettuu NHL:n hallitseva mestari Colorado Avalanche.

Vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka molemmat yrittävät kääntää kurssiaan heikon alkukauden jälkeen.

– Onhan tuo tiukka haaste. Olen vähän katsellut heidän pelejään, eikä heilläkään alku ole ollut mitenkään hirveän vahva. He kuitenkin voittivat viime vuonna pytyn, mitä ei ihan helposti saavuteta. Hyvä mittari meille, varsinkin tässä tilanteessa, missä nyt olemme. Ei tuolta löyty tällä hetkellä kovempaa testiä. Uskon, että kaikki odottavat innolla noita pelejä, Laine pohtii.

Laine itse oli isosti esillä viime kerralla, kun hänen edustamansa NHL-joukkue pelasi pelejä Suomen maankamaralla. Laine paukutti marraskuussa 2018 hattutempun Florida Panthersin verkkoon. Tuolloin Laine edusti Winnipeg Jetsiä.

Mitä voi luvata tälle viikonlopulle?

– Katsotaan nyt! Lyödään joukkueelle neljä pistettä pöytään. Se riittää mulle, Laine virnistää viekkaasti.

Lue myös:

    Uusimmat