Patrik Laine tykitti historiaa häikäisevällä voittomaalillaan: "En ole eläessäni nähnyt vastaavaa"

Patrik Laine on löytänyt jääkiekon NHL:ssä maalijyvän. Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä ratkaisi lauantain varhaisottelussa viime hetkien osumallaan vierasjoukkueelle 2–1-voiton Montreal Canadiensista.

Laine laukoi Columbuksen 2–1-osuman kolisuttelemalla maalin takarautoja vain kahdeksan sekuntia sekuntia ennen kolmannen erän loppua (video alla). Columbus pelasi tällöin ylivoimalla, kun Montrealin Jeff Petry oli hankkiutunut kahden minuutin jäähylle kampituksesta.

– Yritin periaatteessa vain laukoa mahdollisimman ylös, ja siitä tulikin melko hyvä kuti, Laine totesi vaatimattomasti NHL:n verkkosivujen mukaan

Columbus ei ollut koskaan aiemmin siirtynyt ottelussa johtoon noin myöhäisessä vaiheessa kamppailua, joten Laine pamautti samalla seurahistoriaa. Edellinen ennätys oli Mark Letestun tekemä johtomaali 21 sekuntia ennen päätössummeria syksyllä 2014.  

Columbus-vahti Elvis Merzlikins hämmästeli Laineen laukomaa voittomaalia. Canadiens-torjuja Sam Montembeault ei mahtanut kudille mitään.

– En ole eläessäni nähnyt vastaavaa. Se oli vaikuttavaa. Jos olen rehellinen, maalivahdilla ei ollut mitään mahdollisuutta. Vaikka olisimme molemmat olleet maalilla, meillä ei olisi ollut jakoja, Merzlikins hehkutti. 

Laine oli kunnostautunut jo ensimmäisen erän alussa, kun hän toisella minuutilla syötti Oliver Bjorkstrandin tekemän 1–0-maalin.

Tehottomuutensa kanssa pitkään tuskaillut Laine on tehnyt kuudessa viime ottelussaan muikeasti 7+5 pistettä. Pisteputki on Laineelle pisin Blue Jacketsissa ja kolmanneksi pisin hänen NHL-urallaan. 

– Emme ole tällä hetkellä pudotuspeleihin oikeuttavalla paikalla, mutta teemme paljon hommia. Voittoja on kiva saada.

– Minusta tuntuu, että jokainen on ylpeä siitä, että saa pelata ja edustaa tätä joukkuetta, Laine summasi. 

Canadiens on hävinnyt yhdeksän ottelua putkeen saalistamatta pistettäkään. Näin oli tapahtunut edellisen kerran kaudella 1939-1940. 

Lue myös:

    Uusimmat