Tuukka Rask lopettaa jääkiekkouransa

3:37
Tulosruutu: Tuukka Raskin ura on ohi.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä pelaava maalivahti Tuukka Rask lopettaa jääkiekkouransa. Asiasta kertoi Raskin NHL-joukkue Boston Bruins muun muassa Twitterissä puolenyön jälkeen Suomen aikaa.

34-vuotias Rask oli viime kesänä lonkkaleikkauksessa ja palasi Bostonin maalille tammikuussa. Hän pelasi vain neljä ottelua, joista viimeisin oli 24. tammikuuta. Hän joutui sen jälkeen sivuun alavartalovammaksi luokitellun vaivan takia.

Raskin eläköitymisilmoitusta oli osattu odottaa mediatietojen perusteella.

Rask kertoo lausunnossaan, ettei hänen toipumisensa ole edennyt odotetulla tavalla, eikä hän siksi pysty pelaamaan vaatimallaan tasolla. Tämän vuoksi hän eläköityy jääkiekkouraltaan.

– Tänään on päivä, jonka en ikinä olisi toivonut koittavan.

– Viimeisen muutaman viikon aikana olen ymmärtänyt, että kehoni ei reagoi siten kun sen pitäisi, jotta voisin pelata itseltäni vaatimalla tasolla, ja jonka joukkuetoverini ja Bruins-fanit ansaitsevat, Rask sanoo lausunnossaan.

–  Siksi ilmoitan raskain sydämin, että eläköidyn jääkiekkouraltani.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Rask kiittää lausunnossaan joukkuetovereitaan ja joukkueen faneja viimeisestä 15 vuodesta Bostonissa.

Rask liittyi Bostonin riveihin kaudella 2007–2008 ja pelasi koko NHL-uransa Bostonissa, yhteensä 564 ottelua. Kaudella 2010–2011 suomalaismaalivahti juhli NHL:n mestaruutta, Stanley Cupin voittoa. NHL:n parhaaksi maalivahdiksi hänet valittiin kaudella 2013-2014. 

Rask on savonlinnalaisen SaPKon kasvatti ja pelasi kotimaassa ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöään kolme kautta Tampereen Ilveksessä.

Maajoukkueessa Rask on juhlinut alle 20-vuotiaiden MM-pronssia 2006 ja olympiapronssia 2014. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja