Patrik Laine liekehti maalinteossa – Mikko Rantanen takoi taattua jälkeä

Artturi Lehkonen ja Patrik Laine häärivät maalinteossa, Mikko Rantanenkin kihautti – katso NHL-yön kohokohdat tästä.

Jääkiekon NHL:ssä Columbus Blue Jackets haki 6–3-vierasvoiton, kun se kaatoi Montreal Canadiensin. Vaikeaa kautta pelaava Columbuksen Patrik Laine sai valoa tunnelin päähän, kun suomalainen teki kaksi maalia.

Loukkaantumisen vuoksi pitkään sivussa ollut Laine kasvatti kauden maalimääränsä nyt kahdeksaan. Silti tamperelainen on vielä kaukana uransa ensimmäisistä kausista, jolloin Laine teki parhaimmillaan jopa 44 maalia yhdellä kaudella. Kahdessa viimeisessä ottelussa Laine on kuitenkin kerännyt tehot 2+2.

Laineen ohella ottelun suomalaisnimeksi nousi Artturi Lehkonen, joka oli mukana Montrealin kaikissa kolmessa osumassa. Lehkonen syötti ensin kaksi ja viimeisteli itse päätöserässä joukkueensa kolmannen maalin.

Columbuksen maalivahti Joonas Korpisalo torjui ottelussa 32 kertaa.

Kähkönen pysäytti Islandersin

Minnesota Wild nappasi 4–3-vierasvoiton New York Islandersin kustannuksella. Minnesotan maalivahti Kaapo Kähkönen torjui ottelussa peräti 40 laukausta.

Islandersissa debyyttikauttaan pelaava suomalaispuolustaja Robin Salo syötti joukkueensa avausmaalin. Salo on nyt 18 pelaamassaan ottelussa koonnut tehot 1+3.

Dallas Stars ei jättänyt Boston Bruinsille mahdollisuuksia, kun Dallas vei joukkueiden välisen kohtaamisen maalein 6–1. Dallasin Roope Hintz teki ottelussa yhden maalin, ja tamperelaisen maalimäärä on tällä kaudella nyt 20. Hintzin lisäksi Dallasin suomalaisista pisteille pääsivät yhden osuman syöttäneet Miro Heiskanen ja Esa Lindell.

Bostonin riveissä nähtiin suomalaisista vain puolustaja Urho Vaakanainen, joka luuti joukkueen takalinjoilla yli 22 minuuttia. Bostonin muista suomalaisista maalivahti Tuukka Raskilla on alavartalovamma ja Erik Haula asetettiin koronaprotokollaan vain muutama tunti ennen ottelun alkua.

Rantanen pelipäällä

Hyökkääjä Mikko Rantanen vankisti asemiaan suomalaisena pisteykkösenä, kun Colorado Avalanche voitti Buffalo Sabresin 4–1 kotihallissaan. Rantanen syötti Gabriel Landeskogin tekemän avausmaalin, ja suomalainen teki lisäksi joukkueensa kolmannen maalin. Rantasella on nyt koossa 53 pistettä (23+30) tällä kaudella.

Buffalon Henri Jokiharju luuti yli 20 minuuttia joukkueensa takalinjoilla.

Carolina Hurricanes voitti San Jose Sharksin 2–1. Carolinan suomalaistähti Sebastian Aho oli jälleen mukana ratkaisemassa joukkueensa voittoa.

Aho syötti päätöserässä Andrei Svetshnikovin tekemän 2–1-maalin. Se oli Aholle jo kauden 26:s syöttöpiste, ja yhteensä suomalaishyökkääjä on nyt kerännyt tehot 19+26.

Carolinan muista suomalaisista 11 minuuttia pelannut Jesperi Kotkaniemi jäi pisteittä ja maalivahti Antti Raanta ei ollut pelivuorossa. Teuvo Teräväinen oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Näet NHL-yön suomalaiset kohokohdat ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat