Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen hirmuiskussa – yhteispeli silkkaa magiaa

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes kaatoi kotonaan Buffalo Sabresin 6–2. Carolinan suomalaishyökkääjistä Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat hurjassa iskussa.

Teräväinen aloitti ja lopetti Carolinan maalikarkelot ja kirjasi illan saldokseen 2+0. Joukkueen supertähti Sebastian Aho syötti molemmat Teräväisen maalit ja lisäksi vielä Nino Niederreiterin 5–1-osuman. Ahon illan saldoksi tuli kolme maalisyöttöä.

Carolinan suomalaismaalivahti Antti Raanta oli torjuntavuorossa ja pysäytti 32 laukausta. Kahdesta Raannan päästetystä maalista ensimmäisen viimeisteli Buffalon puolustaja Henri Jokiharju, jolle osuma oli kauden ensimmäinen.

Justus Annuselle ensiminuutit NHL:ssä

Colorado Avalanche vieraili Kanadan pääkaupungissa Ottawassa. Kotijoukkue Ottawa Senators oli etevämpi jatkoajalla ja nappasi 6–5-voiton. Coloradon riveissä nähtiin suomalaisdebytantti, kun AHL-joukkue Colorado Eaglesissa alkukauden pelannut Justus Annunen vaihdettiin Avalanchen maalille toisen erän alkupuolella.

Oulun Kärppien kasvatti torjui 17 kertaa ja päästi kaksi maalia.Coloradon hyökkääjä Mikko Rantanen uurasti kaukalossa lähes 19 minuuttia ja Ottawan pakki Lassi Thomson reilut 12 minuuttia.

Nashville Predators voitti Montreal Canadiensin jatkoajalla 4–3 ja joukkueen suomalaiset olivat vahvasti esillä ottelussa. Eeli Tolvanen teki joukkueensa avausmaalin ja osuma oli suomalaiselle kauden toinen. Filip Forsbergin jatkoajalla viimeistelemä voittomaali syntyi Mikael Granlundin syötöstä.

Tehopiste oli Granlundille kauden 21:s syöttö. Juuse Saros pysäytti Nashvillen maalivahtina 20 laukausta. Montrealin suomalaiset jäivät ilman pisteitä. Artturi Lehkonen viihtyi kaukalossa reilut 11 minuuttia ja Joel Armia lähes 15 minuuttia. Kaksikko ahkeroi alivoimalla reilut kolme minuuttia.

Haula käynnisti Bostonin takaa-ajon, Tampa Bay ratkaisi jatkoajalla

Hallitseva mestarijoukkue Tampa Bay Lightning voitti Boston Bruinsin 3–2 vieraskaukalossa. Tampa Bayn tähtihyökkääjä Steven Stamkos ratkaisi voiton jatkoajalla tulisella laukauksellaan. Boston oli ottelussa kahden maalin tappioasemassa, kunnes se aloitti takaa-ajon toisen erän loppupuolella.

Bostonin kirissä oli mukana myös joukkueen suomalaishyökkääjä Erik Haula, joka teki ison esityön Charlie Coylen 1–2-kavennusosumaan.Tehot 1+4 tällä kaudella kerännyt Haula sai peliaikaa lähes 17 minuuttia. Chicago Blackhawksin vierailu Manhattanilla New York Rangersia vastaan päättyi Rangersin 3–2-voittoon.

Kevin Lankinen oli tällä kertaa Chicagon torjuntavuorossa ja pysäytti 28 laukausta.Chicagon Henrik Borgström pelasi reilut 10 minuuttia mutta jäi ilman tehopisteitä, kuten jäi myös vajaat 15 minuuttia pelannut Rangersin Kaapo Kakko.

Katso alta Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen taidonnäytteitä.