Mikko Rantasen ketju pysäyttämättömässä vireessä – Patrik Laineen hurja tehoputki päätökseen

Teuvo Teräväinen teki ylivoimamaalin, kun hänen joukkueensa Carolina Hurricanes jyräsi 4–0-voittoon Columbus Blue Jacketsista jääkiekon NHL:ssä.

Suomalaishyökkääjä laukoi Carolinan 2–0-osuman toisessa erässä Sebastian Ahon syötöstä. Aho voitti aloituksen Carolinan hyökkäyspäässä ja kiekko päätyi Teräväiselle, jonka rannelaukaus painui maaliin. Teräväinen venytti samalla pisteputkensa seitsemän ottelun mittaiseksi. Ahon pisteputki venyi viiteen otteluun.

Muista Hurricanesin maaleista vastasivat Jordan Staal, Nino Niedereitter ja Vincent Trocheck. Ensimmäiset kaksi maalia syntyivät toisessa erässä ja kaksi muuta lauottiin päätöserässä. Vierasjoukkue Columbuksen Patrik Laineen 11 ottelun pisteputki puolestaan katkesi. Laineen putki oli NHL:n tämän hetken pisin.

Laine kerrytti putkensa aikana pistesaldoaan 21 pisteellä. Hän teki 13 maalia ja nappasi kahdeksan syöttöpistettä. Koko kaudella suomalainen on tehnyt yhteensä 19 maalia ja kirjauttanut 17 syöttöpistettä. Laineen putki oli Columbuksen seurahistorian kolmanneksi pisin.

Kausi on ollut Laineelle haastava, sillä hän oli loukkaantumisen vuoksi pitkään sivussa. Neljäs perättäinen voitto nosti Carolinan NHL:n itälohkon kärkeen ohi Floridan. Tappio taas rikkoi Columbuksen neljän ottelun voittoputken. Columbus on yhdeksän pisteen päässä pudotuspeliviivasta.

Lankinen palasi loukkaantumistauolta

Colorado Avalanchen Mikko Rantasella oli kolmen syöttöpisteen ilta Coloradon voittaessa Winnipeg Jetsin kotonaan 6–3.

Winnipeg johti ottelua avauserän jälkeen 3–0, mutta sen jälkeen ottelun suunta kääntyi täysin. Colorado nousi toisessa erässä tasoihin ja karkasi päätöserässä voittoon. Gabriel Landeskog teki kotijoukkueelle hattutempun, ja Nathan MacKinnon tuki kahdella maalilla.

Colorado johtaa NHL:n länsilohkoa ja koko liigaa. Rantasella on nyt koossa tehot 26+38, ja hän on noussut kolkuttelemaan pistepörssin kärkiviisikon ovia. Suomalaisen nykyinen pisteputki on viiden ottelun mittainen, hän on tehnyt sen aikana tehot 2+7.

St. Louis Bluesin suomalaisvahdilla Ville Hussolla oli kiireinen ilta maalinsuulla. Husso torjui 35 laukausta, kun St. Louis kukisti Buffalo Sabresin kotikaukalossaan 5–3.

Husso on pelannut alkuvuoden hienosti. 7. tammikuuta lähtien hän on ollut aloittavana maalivahtina 12 ottelusta, joissa hän on torjunut 10 voittoa ja päästänyt 22 maalia.

Vierasjoukkue Buffalo taisteli voitosta ja nousi vielä päätöserän puolivälin jälkeen tasoihin 3–3, mutta Colton Parayko teki reilua minuuttia myöhemmin St. Louisin voitto-osuman.

Liigan häntäpään kamppailuihin jumittunut Buffalo on hävinnyt viisi ottelua putkeen.

Myös Chicago Blackhawksin käsivammastaan toipuneella suomalaismaalivahdilla Kevin Lankisella oli hikinen iltapuhde hänen palatessaan kuukauden pelitauolta. Chicagon ja New Jersey Devilsin ottelusta muodostui maali-ilottelu, jonka Chicago vei kotonaan 8–5.

Lankinen torjui 31 laukausta ja joutui antautumaan viidesti. Hän pelasi viimeksi 22. tammikuuta. Chicagon pelaajista sekä Patrick Kane että Brandon Hagel iskivät hattutemput.