Patrik Laine kuittaa jättisopimuksen, mutta milloin? – "Sitä nopeammin se on hoidettu pois alta"

Jääkiekkoliiga NHL:ssä suomalaistykki Patrik Laine aloittaa kolmannen kautensa Winnipeg Jetsin riveissä. Tämä tietää sitä, että Laine astelee tulokassopimuksessaan viimeisen vuoden pariin. Hän ja Jets voivat jo neuvotella uudesta sopimuksesta.

Asia herättää kiinnostusta, sillä Laine on osoittanut kuuluvansa aivan NHL:n parhaimpien maalintekijöiden joukkoon. Viime kaudella hän oli maalipörssin kakkonen heti Washington Capitalsin venäläistähden Aleksandr Ovetshkinin jälkeen.

Laineelle voi povata helposti todellista mammuttisopimusta. Sen suhteen kysymysmerkit kääntyvät enemmän Jetsin suuntaan, täysin palkkakattotekijöiden takia.

20-vuotias Laine itse ottaa hyvin rauhallisesti kysymykset siitä, milloin jatkosopimus syntyy.

– Mulla on vielä vuosi sopimusta jäljellä. Tässä ehtii tehdä vielä kaikenlaista ennen kuin se loppuu, eikä tässä ole mikään hätä, Laine miettii MTV Sportille.

– Ei sillä ajankohdalla ole niin väliä. Toki, mitä nopeammin se tehdään, niin sitä nopeammin se on hoidettu pois alta. Mutta ei sillä ole mikään kiire, Laine jatkaa.

Asiassa on monta puolta. Laineen kannalta rauhallinen lähestymistapa voi tuottaa vielä lisää dollareita, mikäli hän sattuisi voittamaan esimerkiksi NHL:n maalikuninkuuden ensi kaudella. Toisaalta Laine on jo osoittanut hurjan tasonsa, minkä lisäksi hänessä on vielä valtavasti potentiaalia rutistettavaksi.

– Siinä on tiettyjä puolia, miksi haluaisin tehdä sen jo nyt ja sitten on tiettyjä puolia, minkä takia en haluaisi, Laine sanoi jatkosopimuksen teon ajankohdasta.

Joka tapauksessa Laineen tulevaisuus on vankasti Winnipegissä. Suomalaishyökkääjä itse on puhunut moneen otteeseen siitä, miten hän viihtyy nykyseurassa, eikä Jets varmasti halua päästää irti yhdestä sen kirkkaimmasta timantista.

Tampereelle, Winnipegiin ja Helsinkiin

Perjantaina Raumalla Laine oli mukana Liigan Alumni All Star -hyväntekeväisyysottelussa, mikä oli samalla hänelle tietynlainen kesän huipennus.

– Viimeinen kesätreeni osui vielä tähän alle ja nyt pääsee sitten vähän normaaliin arkeen kiinni. Menen enemmän jäälle ja keskityn siihen puoleen nyt. Tästä sai kesälle mukavan päätöksen, Laine sanoi, viitaten Rauman tapahtumaan.

Laine on viettänyt kesän Turussa valmentajagurun Hannu Rautalan opeissa.

– Nyt menen kotiin Tampereelle parin viikon ajaksi ja hyppään jäälle Tapparan kanssa. Ei sinänsä mitään ihmeellistä, ylipäätänsä valmistautumista taas Pohjois-Amerikan lähtöä varten, Laine sanoi loppukesän kuvioista.

Hetkellinen Tappara-kytkös aiheuttaa hymyä Laineessa.

– Pääsee vähän kattelemaan, että oisko meikäläisestä kirittäjäksi sinne. Menen vähän tappamaan alivoimaa ja blokkailemaan kiekkoja. Kattellaan, että miten siellä käy, Laine veisteli vekkulina.

Kesän aikana Rautalan valmennuksen alla Laine on keskittynyt hakemaan lisää nopeutta ja sähäkkyyttä. Harjoituskesä alkoi Laineen kohdalla hieman normaalia myöhemmin, sillä Jets eteni NHL:ssä konferenssifinaaleihin saakka.

Laineen mukaan tiukasta aikataulusta huolimatta kaikki on mennyt nappiin.

– Tuntuu tosi hyvältä. Vaikka aikaa ei ollut niin paljoa, niin tämä oli hyvä ja ehjä kesä. Ja jos nyt tuntuu hyvältä, niin uskon, että tuntuu vielä paremmalta, kun käy vähän enemmän jäällä.

Laine suuntaa Winnipegiin syyskuun alussa. Piakkoin tuon jälkeen alkavat NHL-seurojen harjoitusleirit ja harjoituspelit. NHL:n runkosarja käynnistyy puolestaan 3. lokakuuta.

Laineen kohdalla syksyyn mahtuu yksi erityinen kohokohta. Jets kun kohtaa toisen tamperelaisen NHL-tähden Aleksander Barkovin edustaman Florida Panthersin kahdessa Helsingissä pelattavassa ottelussa marraskuun puolella.

– Odotan todella innoissani niitä pelejä. Puhutaan kuitenkin tuollaisista kerran elämässä -tapahtumista.

– Ihan varmasti huikea juttu tiedossa, Laine hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat