Aleksander Barkov avaa kesäharjoittelunsa taustoja – mielessä erityisesti kahden osa-alueen kehittäminen

Suomen jääkiekkoilun ehkäpä tämän hetken paras pelaaja, Aleksander Barkov, valmistautuu jo uransa kuudenteen NHL-kauteen. Vaikka Barkov on ehtinyt pelata NHL:ssä jo yli 300 ottelua, on hän edelleen nuori kaveri. Barkov paljasti sen, mihin hän itse on pyrkinyt keskittymään kesäharjoittelussa.

Koko NHL-uransa ajan Barkov on esittänyt niin kypsiä pelillisiä otteita, että on jopa vaikea käsittää hänen olevan vain 22-vuotias.

Nuori kaveri siis, edelleen.

Tuoreeltaan Barkovin hyvän ystävän, NHL:ssä Winnipeg Jetsiä edustavan Patrik Laineen kesäharjoittelu ja sen sisältö on ollut tapetilla.

Miten itselläsi, pyritkö keskittymään johonkin tiettyyn osa-alueeseen?

– Tässä vaiheessa uraa tuntuu siltä, että jokaisessa asiassa pystyy parantamaan. Esimerkiksi luistelu on mennyt koko ajan eteenpäin. Sitä olen kuitenkin yrittänyt parantaa edelleen, jotta pääsisin pakeista ohi, Barkov tuumaa hymyillen MTV Sportille.

Luistelu onkin ollut Barkovin harvoja pieniä heikkouksia. Tätä hän on kuitenkin pystynyt peittelemään muun muassa viisaalla sijoittumisella.

Kaikessa hiljaisuudessa Barkov on tehnyt kovasti töitä asian eteen.

Barkovin nostaa esille myös toisen merkittävän kehityskohteen.

– Laukaus. Sitä pitää treenata, se ei tule itsestään. Se tulee salilta ja kun on ampunut tarpeeksi levyltä

Levyltä ampuminen on tullut tutuksi harjoitusmetodina muun muassa eri maalintekijöiden toimesta. Vaikka Barkov ja Laine tulevat molemmat Tampereelta, eivät he molemmat ole asettuneet saman laukaisuvanerin äärelle. Tähän vaikuttaa muun muassa se, että Laineella kesäharjoittelu menee vahvasti Turun suunnalla.

Kesäharjoittelusta puhuttaessa Barkov vaikuttaa olevan jo hieman kärsimätön. Pelaamaan olisi kiva päästä.

– Vielä pitäisi pari kuukautta jaksaa harjoitella ja levätä, Barkov huokaisee.

– Mutta sitten on taas hyvässä kunnossa, kun mennään uutta kautta kohti. On ollut kiva olla täällä Suomessa tämä kesä. Vielä kun on ollut niin hyvä keli koko ajan, ei ole ollut paljoa valittamista, suomalaissentteri jatkaa, kaivaen hymyn esille.

Kesän aikana Barkovin edustama Panthers on vahvistunut muutamalla mielenkiintoisella nimellä.

Kevään MM-kisojen jälkeen seura värväsi itselleen venäläispuolustajan Bogdan Kiselevitshin. Myöhemmin kesällä haaviin tarttui vaihtokauppojen myötä kanadalaishyökkääjä Mike Hoffman.

Yhtenä NHL:n nopeimpana hyökkääjänä tutuksi tullut Hoffman saattaa päätyä tulevalla kaudella Barkovin ketjukaveriksi.

Onko luisteluharjoitusten takana myös se, että tällainen kaveri saattaa olla siinä vierellä?

– Eihän sen perässä tarvitse pysyä. Heittää vain roikkuja sinne, niin pääsee yksin läpi, Barkov myhäilee.

– Se oli tosi hyvä uutinen, että tuon tason pelimies tuli joukkueeseen. Hän auttaa meitä varmasti maalinteossa, ylivoimalla ja ihan ylipäätänsä hyökkäyspelaamisessa, Barkov puhuu uudesta hankinnasta.

Hoffman oli otsikoissa alkukesästä, kun julkisuuteen levisi kohuväitteitä hänen vaimonsa Monika Carykin toiminnasta Ottawa Senatorsin ruotsalaispuolustajan Erik Karlssonin vaimoa Melinda Karlssonia kohtaan.

Väitteiden mukaan Hoffmanin vaimo Caryk olisi harjoittanut pitkään jatkunutta nettikiusaamista, jossa kohteena olisi ollut Melinda Karlsson.

Tämä osaltaan johti siihen, että Hoffman kaupattiin Senatorsista San Jose Sharksin kautta Panthersiin.

Tapaukseen ei ole saatu täyttä varmuutta, vaan asia on ollut viranomaistutkinnassa.

Kohun ulkopuolella suomalaissentteri Barkov on ollut vakuuttunut siitä, millaisen kuvan Hoffman on jättänyt itsestään kaukalon sisäpuolella.

– Hän on tosi hyvä pelaaja. On ollut aina vaikea pelata häntä vastaan.

– Se, että hän on omalla puolella, on vain hyvä juttu, Barkov sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat