Patrik Laine analysoi hurjan maalivireensä salaisuuksia – taustalla erityisesti yksi iso tekijä

Patrik Laine on takonut jääkiekon NHL:ssä 71 otteluun peräti 41 maalia. Runkosarjan loppuvaiheilla Laine taistelee koko liigan maalipörssin voitosta. Mitä syitä entistä paremman maalivireen takaa löytyy?

Tulokaskaudellaan Laine nakutti 73 otteluun yhteensä 36 maalia ja 64 tehopistettä. Jo tässä vaiheessa Laine on ylittänyt kyseiset saldot.

Erityisesti parin viime viikon aikana Laine on ollut aivan huippuiskussa. Niin hyvässä, että 19-vuotias suomalaishyökkääjä voi jopa hieman kehua itseään.

– Silloin voi olla tyytyväinen omiin otteisiinsa, kun itse onnistuu ja joukkue voittaa samalla. Viime aikoina on voinut tehdä noin, Laine sanoo MTV Sportille.

– Toki ikinä ei voi olla liian tyytyväinen. Aina on jotain, mitä voi tehdä paremmin. Viime aikoina olen kuitenkin pystynyt pelaamaan hyvin, Laine myöntää.

Laine on tällä hetkellä ennätyksellisessä pisteputkessa (14 ottelua). NHL:n historiassa kukaan alle 20-vuotias pelaaja ei ole pystynyt samaan.

Kyseisen putken aikana Laineelle on merkattu tehot 16+8=24.

Mutta mikä on mahdollistanut mahtivireen? Missä Laine kokee kehittyneensä tämän kauden aikana?

– Parempi fysiikka on auttanut ja oikeastaan se, että ymmärtää paremmin tuota peliä. Se on iso asia, Laine analysoi.

– Tärkeä juttu on ollut se, että pystyy puolustamaan hyvin. Jos ei pysty, niin sitten se homma ei pelaa. Tässä pitää kuitenkin pystyä pitämään kiinni joukkueen arvoista. Jos siihen pystyy, niin silloin voi joskus saada palkintoja myös hyökkäyspäässä, Laine pohtii.

Viime kauden jälkeen Laine päätti jättää kevään MM-kisat välistä kovan rasituksen takia. Kesällä hän harjoitteli Turussa, minne hän aikoo suunnata myös tälläkin kertaa.

– Eiköhän me ”Ranen” (Mikko Rantasen) kanssa paineta siellä myös ensi kesänä, Laine kertoi.

Kesäharjoittelun painopisteet ovat jo nyt hyvin tiedossa.

– Kokonaisvaltaisesti voimaa ja nopeutta. Tavoitteena on se, että pystyisi olemaan kestävämpi ensi kaudella.

– Ehkä vähän sellaista terävyyttä myös haetaan, mutta aika lailla kaikkea taas, Laine sanoo ohjelmasta.

Lue myös:

    Uusimmat