Patrick ja toinen Ruotsin jalkapallofani ammuttiin – kolmikolle syytteet Belgiassa

Näin ruotsalainen toimittaja kuvailee maan mielialaa Belgian surmien jälkeen 3:06
Näin ruotsalainen toimittaja kuvaili maan mielialaa Belgian surmien jälkeen

Belgiassa on nostettu syytteet kolmea epäiltyä vastaan liittyen lokakuiseen ampumiseen, jossa sai surmansa kaksi ruotsalaista jalkapallofania. Liittovaltion syyttäjän kanslian mukaan epäillyt otettiin kiinni maanantaina Flanderin ja Brysselin alueilla tehtyjen etsintöjen yhteydessä.

Kolmikon epäillään avustaneen ampumisesta epäiltyä tunisialaismiestä, joka sai itse surmansa ampumisen jälkeisessä poliisioperaatiossa.

Ruotsalaiset uhattuna – mitä maassa ajatellaan Brysselin ampumatragediasta? 8:52
Ruotsalaiset uhattuna – mitä maassa ajatellaan Brysselin ampumatragediasta?

Epäillyistä kahta syytetään murhasta ja murhan yrityksestä terrorismiyhteydessä sekä osallistumisesta terroristiryhmän toimintaan. Kolmatta syytetään aselain rikkomisesta.

Belgiassa on ampumiseen liittyen nyt pidätettynä kaikkiaan neljä epäiltyä. Lisäksi muita kiinniottoja on tehty rinnakkaisissa tutkinnoissa Ranskassa ja Espanjassa.

Ampuminen on herättänyt Belgiassa uudelleen keskustelua mahdollisista oikeudellisista ja hallinnollisista virheistä, joita on tehty epäiltyjen radikaalien seurannassa, erityisesti maahanmuuttoviranomaisten toimesta.

Viralliset asiakirjat osoittivat, että lokakuisesta ampumisesta epäilty 45-vuotias tunisialaismies oli jättänyt turvapaikkahakemuksia Norjaan, Ruotsiin, Italiaan ja Belgiaan. Hän oli oleskellut Belgiassa luvattomasti sen jälkeen, kun yksi turvapaikkahakemus hylättiin vuonna 2020.

Lue myös:

    Uusimmat