Ruotsin ja Belgian pääministerit muistavat Brysselissä ammuttuja ruotsalaisia

MTV Brysselissä: Järkyttävä tapahtuma tuo kaikuja viime vuosikymmeneltä  - "Kaikki toivovat, ettei tämä ole lähtölaukaus isommalle tapahtumien sarjalle" 2:57
MTV Brysselissä: Järkyttävä tapahtuma tuo kaikuja viime vuosikymmeneltä - "Kaikki toivovat, ettei tämä ole lähtölaukaus isommalle tapahtumien sarjalle".

Belgian ja Ruotsin pääministerit osallistuvat tänään Brysselissä muistotilaisuuteen, jossa kunnioitetaan maanantaisessa ampumisessa kuolleiden ruotsalaisten muistoa.

Kaksi ruotsalaista jalkapallofania kuoli ja yksi haavoittui ampumisessa, kun he olivat menossa Belgian ja Ruotsin väliseen jalkapallon miesten EM-karsintaotteluun.

Belgian pääministeri Alexander De Croo kertoi tiistaina viestipalvelu X:ssä kutsuneensa Ruotsin pääministerin Brysseliin muistamaan uhreja ja kunnioittamaan poliisivoimia. De Croo sanoi toivovansa ruotsalaisille voimia ja rohkeutta vaikeista ajoista selviämiseen.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson jakoi X:ssä De Croon päivityksen ja kertoi matkustavansa Brysseliin keskiviikkona.

Minuutin hiljaisuus uhiren muistolle

Ruotsin jalkapallon ammattilaisseurojen yhdistys (Sef) tiedotti tiistaina, että viikonlopun Allsvenskan- ja Superettan-otteluissa pidetään minuutin hiljaisuus uhrien muistolle. Päätöksen hiljaisesta hetkestä teki myös naisten huippujalkapallo-organisaatio EFD.

Belgian poliisi surmasi epäillyn ampujan tiistaiaamuna kahvilassa Brysselin ydinkeskustan läheisyydessä. Epäilty oli 45-vuotias tunisialaismies, joka oleskeli Belgiassa laittomasti saatuaan kielteisen turvapaikkapäätöksen vuonna 2020.

Ruotsin radio kertoi tiistaina epäillyn olleen luvatta Ruotsissa vuosina 2012–2014 ja istuneen tuolloin myös vankilassa. Asian vahvistivat maahanmuuttoviranomaiset.

Epäilty oli julistautunut Isis-äärijärjestön kannattajaksi. On arveltu, että ruotsalaiset valittiin iskun kohteiksi viimeaikaisten Ruotsissa tapahtuneiden Koraanin polttamisten takia.

Brysselin terrori-isku kohdistui ruotsalaisiin faneihin – tutkija uskoo Ruotsin terroriuhan jatkuvan vielä pitkään 2:06
Brysselin terrori-isku kohdistui ruotsalaisiin faneihin – tutkija uskoo Ruotsin terroriuhan jatkuvan vielä pitkään.

Lue myös:

    Uusimmat