Mainos

Patria Finavicomp vähentää yli kolmanneksen väestään

Patria-konserniin kuuluva Patria Finavicomp aikoo vähentää työvoimaansa ensi vuoden aikana yhteensä 138 henkilöllä. Heistä 47 on työskennellyt määräaikaisissa työsuhteissa. Asiaa koskevat yt-neuvottelut saatiin päätökseen tänään.

Yhteensä Finavicompissa on töissä noin 400 henkeä, joten ratkaisu tietää lähtöpasseja useammalle kuin joka kolmannelle. Finavicompin toiminnot on keskitetty pääosin Jämsän Halliin. Patria Finavicomp suunnittelee ja valmistaa lentokoneiden ja avaruusalusten rakenteita.

Yhdysvaltoihin syyskuussa tehtyjä terrori-iskuja seurannut ilmailualan kriisi on kouraissut pahasti myös lentokonevalmistajia, mikä näkyy myös alihankkijan tilauskannassa. Toimitusjohtaja Seppo Seppälän mukaan lentokoneteollisuus on syksyn mittaan kuitenkin tarkistanut omia ennusteitaan hitusen myönteisempään suuntaan, minkä vuoksi myös Finavicompin henkilövähennyksiä saatiin yt-neuvottelujen aikana painettua hieman suunniteltua pienemmäksi. Alun perin esillä oli noin 160 hengen vähennys.

Valoa tulevaisuuteen antaa myös Finavicompin aiemmin 25 vuodeksi solmima suursopimus Airbusin-lentokoneen osien sarjatuotannon aloittamisesta vuosien 2003-2004 vaihteessa. Sen käynnistyessä työvoimaa saatetaan tarvita taas hieman lisää, ei kuitenkaan kovin paljon, Seppälä ennakoi. -Se on hanke, joka tähtää vuoteen 2006, ja toivottavasti viime kuukausien vaikeudet ovat siinä vaiheessa jo menneen talven lumia, hän sanoo.

Jatkossa Finavicompin liiketoiminta keskittyy erityisesti vaativiin komposiittirakenteisiin, ja parempia aikoja odotellessa yhtiössä panostetaan henkilöstön uudelleenkoulutukseen sekä tietokoneavusteisen suunnittelun kehittämiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.