Mainos

Pätkätyöraportille myönteinen vastaanotto

Sekä työnantajapuoli että työntekijät ovat etupäässä kiitelleet työministeriön pätkätyöraporttia, jossa ehdotetaan perusteettomien pätkätöiden karsimista sakkojen uhalla.

Työministeriön ehdotus määräaikaisten työsuhteiden vähentämisestä on otettu pääosin myönteisesti vastaan sekä työntekijä- että työnantajapuolella.

SAK:n mielestä selvitys on hyvä alku pätkätyöhön liittyvien ongelmien siivoamisessa. SAK muistuttaa työryhmän todenneen yksimielisesti, että työvoimaa vuokraavia yrityksiä koskevat samat säännöt kuin muitakin työnantajia.

Liitto muistuttaa kannanotossaan kuitenkin, että työtä määräaikaisten työsuhteiden ongelmien poistamiseksi on jatkettava.

Myös Akavan mielestä jo työryhmän yksimielisyys kuvastaa aitoa pyrkimystä saada tämä työmarkkinoiden räikein epäkohta kuriin.

Työnantajapuoli: Määräaikaiset välttämättömiä

Elinkeinoelämän keskusliitto EK taas iloitsee siitä, ettei työryhmä löytänyt syytä määräaikaisten työsuhteiden perusteita koskevien säännösten muuttamiselle.

Myös Suomen yrittäjät pitää hyvänä, että laissa asetettuja määräaikaisten työsopimusten käyttämisen ehtoja ei haluta muuttaa. Se muistuttaa kannanotossaan, että työehtojen tiukentamiseen ei ole syytä, sillä määräaikaisten sopimusten osuus on vähentynyt uusissa työsuhteissa.

Työnantajajärjestöt korostavat, että useammanlaiset työsuhdemuodot ovat tärkeitä, ja että määräaikaiset työntekijät ovat välttämätön osa työvoimaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.