Parkkipaikoille pystytetyissä pömpeleissä turvallisuusriskejä – taloyhtiöiden varauduttava ojentamaan autoilijoita

Auton lämpötolppien turvallisuus on taloyhtiön vastuulla 0:30
Millaisia turvallisuusriskejä autojen lämpötolppiin liittyy? Katso videolta, millaisiin asioihin taloyhtiöiden on tarvittaessa puututtava.

Autojen lämmitystolpista syntyy talvisin kiistaa monessa taloyhtiössä. Tolpat aiheuttavat pahimmillaan jopa turvallisuusriskejä. Riskien välttämiseksi taloyhtiön on hyvä muistuttaa asukkaita auton lämmittämisen pelisäännöistä ja tarvittaessa puuttua sääntöjä rikkovan asukkaan toimintaan.

Auton lämmitystolppien kunnossapitovastuu kuuluu lähtökohtaisesti taloyhtiölle, ellei yhtiöjärjestyksessä toisin määrätä. Kiinteistöliitto muistuttaa tiedotteessaan, että taloyhtiöiden tulee tarvittaessa puuttua turvallisuusriskeihin.

Vaikka itse lämmitysjohto on lämmitystolpan käyttäjän omaisuutta, on taloyhtiöllä vastuu kiinteistön turvallisuudesta ja sen vuoksi oikeus ryhtyä toimenpiteisiin, mikäli vaaraa aiheutetaan.

– Koska taloyhtiö vastaa kiinteistön turvallisuudesta, yhtiön kannattaa ohjeistaa lämpötolppien käyttöä ja tarvittaessa myös puuttua turvallisuusriskeihin, sanoo tiedotteessa Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia.

Jos yleinen pelisäännöistä muistuttaminen ei riitä, suosittelee Kiinteistöliitto taloyhtiötä ottamaan yhteyttä suoraan siihen asukkaaseen, jonka toiminnasta on kysymys.

– Ellei kohdennettu vaatimuskaan riitä poistamaan turvallisuusriskiä viivytyksettä, voi yhtiön johdolle syntyä myös velvollisuus poistaa havaittu turvallisuusriski, Haltia toteaa ja huomauttaa, että toimenpiteen voi suorittaa esimerkiksi huoltomies, isännöitsijä tai joku yhtiön hallituksen jäsenistä.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, millaisia turvallisuusriskejä lämpötolppien käyttöön liittyy ja millaisissa tilanteissa taloyhtiön tulisi ryhtyä toimenpiteisiin.

Lähde: Kiinteistöliitto

Lue myös:

    Uusimmat