Pariskunta tärveli vahingossa puolen miljoonan dollarin arvoisen taideteoksen Soulissa – kallis erehdys tallentui valvontakameraan

Nuoripari tärveli noin 500 000 dollarin arvoisen graffiteoksen taidenäyttelyssä Soulissa, Etelä-Koreassa. Parin mukaan kyseessä oli vahinko, koska he luulivat sitä osallistavaksi taiteeksi.

Street Noise -nimisen taidenäyttelyn valvontakameranauhoihin tallentui, kuinka nuori pariskunta maalaili taideteokseen akryylimaaleilla, jotka olivat sen edessä osana teosta.

Gallerian työntekijät soittivat poliisille, joka otti sormenjäljet maalisiveltimistä ja tavoittivat pian pariskunnan gallerian yhteydessä olevasta ostoskeskuksesta.

– He tunnustivat, että luulivat [teokseen maalaamisen] olevan sallittua ja tärveleminen oli vahinko, kertoo näyttelyn johtaja Kang Wook uutistoimisto Reutersille.

– Keskustelemme nyt teoksen tekijän kanssa, mitä teemme.

Noin 500 000 yhdysvaltain dollarin arvoisen teoksen edustalle on lisätty varoituskylttejä ja kehotuksia olla koskematta siihen.

Teoksen restauroinnin arvioidaan maksavan lähes 10 000 dollaria. Teoksen tekijä John Andrew Perello, taiteilijanimeltään JonOne, on ilmoittanut, ettei halua pariskunnan joutuvan vararikkoon vahingon vuoksi. Hän on pyytänyt, että restaurointi tehdään mahdollisimman alhaisilla kustannuksilla.

Voit katsoa valvontakameran nauhoituksen teoksen tärvelemisestä artikkelin alusta.

Lue myös:

    Uusimmat