Tylsistynyt vartija turmeli ensimmäisenä työpäivänä arvotaulun Venäjällä – piirsi kasvottomille hahmoille silmät kuulakärkikynällä

Muun muassa Daily Mail uutisoi erikoisesta Venäjällä sattuneesta tapauksesta. Taidegalleriassa ensimmäistä päivää töissä ollut vartija oli sen verran tylsistynyt uudessa työssään, että hän päätti viihdyttää itseään piirtämällä silmät taiteilija Anna Leporskayan (1900–1982) maalauksen hahmoille.

Uutisoinnin mukaan ensimmäisenä työpäivänään tylsistynyt ja sen seurauksena taulun kuulakärkikynällä turmellut vartija on 60-vuotias, ja työskentelee yksityiselle turvallisuusalan yritykselle.

Anna Leporskayan maalaus oli näytillä Venäjän Jekaterinburgissa Jeltsin Center -kulttuurikeskuksessa pidettävässä abstraktin taiteen näyttelyssä.

Voit katsoa kuvat maalauksesta ennen ja jälkeen vartijan sabotaasin täältä, tai alla olevasta Daily Mailin tviitistä.

Vartijan tempun havaitsivat kaksi näyttelyn kävijää.

Posliinitaitelija

Leporskayan maalaus oli lainassa Moskovan Tretjakovin galleriasta, joka on yksi Venäjän suurimpia taidemuseoita yli 100 000 näyttelyesineellä.

Vapaasti suomennettuna maalauksen nimi on Kolme hahmoa. Teoksen tekijä Anna Leporskaya tunnetaan pääasiassa posliinitaiteestaan.

Vartijan työnantaja maksamassa restauroinnin

Maalauksen rahallista arvoa ei ole tarkkaan määritelty, mutta se on tiettävästi vakuutettu lähes 900 000 euron arvosta.

Maalaukselle aiheutuneiden vaurioiden korjaamiskustannuksiksi arvioidaan noin 3 000 euroa.

Uutisoinnin mukaan vartijan työnantaja olisi maksamassa maalauksen entisöinnin.

Poliisitutkinta

Paikallinen poliisiviranomainen on aloittanut tapauksesta vandalismi-tutkinnan, josta voi sakkojen lisäksi seurata vuoden mittainen vankeusrangaistus.

Kulttuurikeskus on niin ikään aloittanut sisäisen tutkinnan tapahtuneen selvittämiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat