Nainen rikkoi vahingossa kymppitonnien arvoisen taideteoksen – "halusi vain kadota" tapauksen jälkeen

Taidetapahtumassa vieraillut kosketti taideteosta – rikkoi sen sirpaleiksi 0:43
Katso videolta, kuinka taideteoksen kävi!

Taidenäyttelyssä vieraillut nainen rikkoi järkytyksekseen yhden taideteoksista.

Art Wynwood -taidetapahtuman VIP-tilaisuudessa, Miamissa, oli näytillä taiteilija Jeff Koonsin 42 000 dollarin eli noin 39 000 euron arvoinen "ilmapallokoira", kunnes ei enää ollut.

Eräs taidetta ihaillut nainen kopautti taideteoksen nimittäin lattialle ja se hajosi pirstaleiksi. Tapauksesta kertoo muun muassa IndependentVoit katsoa yllä olevalta videolta, miltä tuhoutunut taideteos näytti!

Independent kertoo, että todistajien mukaan utelias nainen koputti taideteosta sormellaan. Arveltiin, että hän kokeili sitä nähdäkseen, oliko se oikea ilmapallo. Uteliaisuus kostautui, sillä sininen teos putosi jalustaltaan ja putosi maahan kaikkien paikallaolijoiden kauhuksi. Gallerian työntekijät siivosivat entisen taideteoksen muruset pois lattialta.

Teoksen tuhonnut taidekeräilijä ei joudu maksamaan teosta omasta pussistaan, sillä vakuutus korvaa kulut.

Tapausta todistanut Cédric Boero kertoi New York Timesille, että nainen oli todennut kollegalle olevansa "hyvin, hyvin pahoillaan" ja että "hän halusi vain kadota".

Koonsin tunnettuun nykytaidekokoelmaan kuului aiemmin 799 teosta, nyt vain 798. Boero myhäilee, että se on vain hyvä asia taidekeräilijöille.

Tällainen taideteos oli kyseessä. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: Independent, Reuters, New York Times

Lue myös:

    Uusimmat