Pariskunta meni ottamaan rannalle kuvaa – päätyivät pelastamaan miehen hengen: "Olen kiitollinen, että olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan"

Juhlista ulos kuvaa ottamaan mennyt pariskunta oli juuri oikeassa paikassa oikeaan aikaan: He päätyivät pelastamaan hukkuvan miehen hengen.

Katso yltä video, jossa kirjailija ja näyttelijä Anna-Leena Härkönen kertoo omasta hukkumiskokemuksestaan. Mikä muuttui kokemuksen jälkeen?

Jackson Parr ja tämän tyttöystävä Madison McDonald olivat juhlimassa miehen serkun kihlajaisia Australiassa, Austinmerin rannalla. Pariskunta päätti jättää juhlat hetkeksi ja he menivät ulos ottamaan itsestään valokuvan.

Kun Jackson ja Madison kääntyivät katsomaan juuri otettuja kuvia, kuului rannalta kova kiljaisu.

– Kuulin kiljaisun etäältä, joka sai minut katsomaan ylös. Ja näin naisen kiljuvan hysteerisesti juosten ylös tyrskyistä ja vaistoni astuivat peliin, Jackson kertoo illan tapahtumista Instagramissa.

– Kiljuva nainen. Yhdeksän illalla. Ranta. Joku on hukkumassa. Joten aloin juosta kohti rantaviivaa ja kun juoksin naisen ohi, hän huusi, että hänen kumppaninsa hukkuu.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hukkuva mies pelastui

Niin Jackson hyppäsi aaltoihin ja ui, kunnes sai kiinni hukkuvasta miehestä, David Pelmanista. Mies oli jäänyt kiinni vuorovesivirtaukseen, ja ajautunut kauemmas rannasta eikä osannut uida sieltä pois.

– Noin 20 sekunnin välein kuulin hänen vaimean ’apua’-huutonsa, joten jatkoin vain uimista yrittäen uida kohti ääntä.

– Pidin häntä ylhäällä polkien vedessä noin viisi minuuttia, kunnes toinen mies löysi meidät ja me otimme kiinni hänen hiuksistaan, ja aloimme uida rantaa kohti.

"Älä mene uimaan yöllä"

Myös muut kihlajaisjuhlien vieraat olivat saapuneet apuun, ja pelastajat pääsivät ensin uimaan läheisille kiville, josta heidät autettiin rantaan. Rannalle saapui myös ensihenkilökunta.

Miehet kertovat kätelleensä, ja palanneensa juhliin.

– Jos osaatkin uida, jos et osaa uida, ole niin kiltti, äläkä kuitenkaan mene uimaan yöllä. On olemassa miljoona eri tapaa, joilla tämä tarina olisi voinut saada karmean lopun. Olen kiitollinen, että olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan auttaakseni.

Lähteet: NZHerald, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja