Ystävä putosi hyiseen veteen – Alex, 10, ei hylännyt: "Sanoin, etten päästä irti"

10-vuotias Alex pelasti ystävänsä roikkumalla kiinni tämän kädessä, kunnes virkavalta sattumalta osui paikalle.

10-vuotias pelasti ystävänsä hengen, koska ei suostunut päästämään irti tämän kädestä. Ystävänsä pelastanut Alex Neto uskookin, että sai apua "tuonpuoleisesta", kertoo CBC.

Putosi vahingossa veteen

Kanadalaispojat Alex ja Lucas Snelling olivat koulun jälkeen menneet rantaan. Lucas istui laiturille, mutta noustessaan ylös hän liukastui ja putosi alla odottavaan Ontariojärven jäiseen veteen.

– Yritin rikkoa jään, jotta pääsisin matalaan päähän ja voisin vetää itseni ylös, Lucas kuvailee.

Alex näki ystävänsä kamppailevan ja juoksi tämän luo. Hän yritti nostaa Lucasia vedestä, mutta tämä on isompi kuin Alex.

"Oli vaikeaa kannatella häntä"

Vesi paikalla oli 4–5-asteista. Alex kurotti kädellään kiinni läheisestä aidasta ja piteli toisella kädellään kiinni Lucasista. Hän yritti vetää tätä rantaa kohti.

– Oli vaikeaa kannatella häntä niin kauan, mutta sanoin, etten päästä irti, koska hän on ystäväni enkä tahdo hänen hukkuvan, Alex kuvailee.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Oli kuin ihme, että poliisit tulivat"

Lucas kertoo veden olleen hyvin kylmää, mutta Alexin ote tuntui lohdulliselta. Kaksikko roikkui kiinni toisissaan, kun paikalle sattui poliisipartio.

– Se oli kuin ihme, että poliisit tulivat, Lucas kommentoi.

Poliisin mukaan Lucas oli melkein kokonaan veden alla. Poliisien mukaan heidän onnekas ilmaantumisensa saattoi pelastaa pojan.

– Ehdottomasti olimme oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja kaikki olosuhteet osuivat nappiin, jolloin tästä tuli mukava joulutarina traagisen sijaan, konstaapeli Ben Rushton kuvailee.

"Uskomme, että hän on suojelusenkelimme"

Virkavalta kiittelee Alexin toimintaa. Poika kuitenkin uskoo saaneensa apua "tuonpuoleisesta".

Sekä Alex että Lucas olivat Nicholas-nimisen pojan ystäviä, mutta tämä menehtyi vuosia sitten.

– Uskomme, että hän on suojelusenkelimme. Uskon, että saimme häneltä voimaa rikkoa jäätä ja päästä sen läpi. Nicholas auttoi minua kannattelemaan Lucasia, Alex kuvaa.

Lucasin mukaan Alex on paitsi hänen paras ystävänsä, nyt myös enemmän.

– Nyt hän tuntuu kuin todella hyvältä veljeltäni, poika kommentoi.

Lähteet: CBC.caThespec.com

Lue myös:

    Uusimmat