Robert, 29, adoptoi viisi sisarusta – taustalla omat lapsuuden koettelemukset: "En vain voinut antaa sen tapahtua heille"

Pojat yllättivät isänsä syntymäpäivämainoksella – mies sai yli 20 000 puhelua 0:48
Katso myös tämä: Nämä pojat yllättivät isänsä hilpeällä tavalla!

Kun Robert näki, miten liikuttuneita lapset olivat nähdessään toisensa jälleen, hän päätti ottaa luokseen loputkin sisarusparvesta. Myöhemmin hän adoptoi koko joukon, kertoo muun muassa Daily Mail.

Ohiossa asuva Robert Carter, 29, adoptoi viisi sisarusta, koska hän oli itse aikoinaan ollut sijoitettuna erossa omista sisaruksistaan.

Adoptoidut lapset ovat 10-vuotias Marionna, 9-vuotias Robert Junior, 8-vuotias Makayla, 5-vuotias Giovanni sekä 4-vuotias Kiontae. Adoptio astui voimaan 30. lokakuuta. 

Itse sijaisperheeseen 12-vuotiaana

Robert kertoo olleensa 12-vuotias, kun hänet ja hänen kuusi nuorempaa sisarustaan sijoitettiin asumaan sijaisperheisiin. Heidän äitinsä oli alkoholisti eikä hän pystynyt enää huolehtimaan lapsistaan. Kaksi Robertin vanhempaa sisarusta olivat jo muuttaneet pois kotoa.

Kun Robert oli täyttänyt 18, hän sai veljensä sekä erään nuoremman siskonsa huoltajuuden. Myöhemmin hän päätti ryhtyä sijaisvanhemmaksi muille lapsille.

Vuonna 2017 Robertista tuli kahden pienen pojan sijaisvanhempi hieman yli vuodeksi. Heidän jälkeensä, joulukuussa 2018, hänen luokseen muuttivat veljekset Robert, Giovanni ja Kiontae.

Sisarusten liikuttava kohtaaminen ratkaisi asian

Jonkin ajan päästä Robert, veljeskolmikon vanhin, kertoi, että heillä oli myös kaksi siskoa. Marionna ja Makayla oli sijoitettu toiseen perheeseen.

Tämän kuultuaan Robert otti yhteyttä lasten asioita hoitaneeseen adoptio- ja sijaisperhekeskukseen. Järjestettiin leikkitreffit, jotta lapset pääsisivät viettämään aikaa yhdessä.

– Lapset halasivat toisiaan, itkivät eivätkä päästäneet irti. Sillä hetkellä tiesin, että selvä, otan heidät kaikki luokseni, Robert kertoo.

– Tiesin, miten tuskallista on joutua eroon omista nuoremmista sisaruksista enkä vain voinut antaa sen tapahtua heille.

Adoptio astui voimaan 30. lokakuuta. Robert lapsineen ikuistettiin adoptioprosessin päätyttyä yhteiskuviin, jotka Hamilton County JFS Adoption & Foster Care Recruitment -keskus on jakanut Facebookissa. Paikalla iloista hetkeä oli todistamassa myös Robertin entinen kumppani, joka auttaa häntä lastenhoidossa edelleen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Helpompaa kuin luulisi

Jotkut olivat sitä mieltä, että Robert olisi liian nuori huolehtimaan viidestä lapsesta. Monet pelkäsivät, että hänellä on edessään haastava tehtävä, mutta hän kertoo nauttivansa joka hetkestä.

– Lapseni ovat huikeita, Robert kertoo.

– Monet ajattelevat sen olevan vaikeaa, jos olet yksin eikä sinulla ole omaa taloa, mutta kaikki on oikeastaan helpompaa kuin luulisi. 

Ihmiset lahjoittaneet anteliaasti uutta kotia varten

Tällä hetkellä Robertin suunnitelmissa on ostaa heille oma talo. Robertin puolesta on pistetty pystyyn nettirahakeräys ja tällä hetkellä lahjoituksia on kertynyt yli 75 000 dollarin edestä. Robert on ylipäätään liikuttunut perheensä saamasta tuesta.

– Olen iloinen siitä, että voin rohkaista ihmisiä ryhtymään sijais- tai adoptiovanhemmiksi, jotta sitä tarvitsevat lapset pääsevät hyvien ihmisten hoiviin.

Lue myös:

    Uusimmat