Parikymppinen mies houkutteli 12-vuotiaan tytön junan vessaan – käytti lasta törkeästi hyväkseen

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1995 syntyneen miehen vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Seksuaalisen hyväksikäytön riskitekijät 8:09
Mitkä ovat seksuaalisen hyväksikäytön riskitekijät? Katso video!

Teko tapahtui junan vessassa Hämeenlinnan ja Tampereen välillä marraskuussa 2016. Pirkanmaan käräjäoikeuden tammikuun lopussa antaman tuomion mukaan mies oli houkutellut junassa tapaamansa 12-vuotiaan tytön vessaan lupaamalla tälle päihdyttäviä aineita.

Tyttö oli ollut siinä luulossa, että mies olisi vessassa alkanut kääriä lupaamansa "paukkusätkää", mutta hän olikin vetänyt tytön housut alas ja kehottanut kääntymään ympäri. Mies oli repinyt tyttöä myös hiuksista ja laittanut sukupuolielimensä hänen sukupuolielimeensä.

Tyttö oli monta kertaa pyytänyt miestä lopettamaan, mutta tämä lopetti vasta kun tyttö sanoi alkavansa huutaa.

Miehen mukaan vessaan mentiin piiloon konduktööriä

Mies myönsi syyllistyneensä perusmuotoiseen lapsen seksuaalisen hyväksikäyttöön. Kertomansa mukaan hän ei ollut houkutellut tyttöä tai tarjonnut päihdyttäviä aineita, eikä tilaan menty seksin takia, vaan he olivat menneet vessaan piiloon konduktööriä, koska heillä kummallakaan ei ollut lippua.

Miehen mukaan tyttö oli kertonut olevansa 16 vuotta, mutta tytön mukaan hän ei ollut kertonut miehelle ikäänsä.

Mies oli tekohetkellä päihtynyt, mutta se ei oikeuden mukaan alentanut tai poistanut hänen vastuutaan menettelystä.

– Hän on päinvastoin päihtymyksestään huolimatta pystynyt paitsi houkuttelemaan asianomistajan wc:hen myös kertomansa perusteella laittamaan itselleen kondomin, tuomiossa todetaan.

Tytön käytös muuttui teon jälkeen

Lääkärinlausunnon mukaan tyttö oli ollut teon jälkeen aggressiivinen, itsetuhoinen sekä voimakkaasti ahdistunut. Lääkärin mukaan tytöllä oli ilmennyt aiemmin vastaavanlaista käytöstä, mutta ennen tapahtumaan hänen vointinsa oli ollut tasaisempi.

Teon jälkeen hän tarvinnut oireiden hoitoon terveydenhuollon ammattihenkilön apua usean kuukauden ajan.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1995 syntyneen miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen. Syytteen kätkemisrikoksesta oikeus hylkäsi. Mies tuomittiin maksamaan uhrille korvauksia 10 500 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.  

Lue myös:

    Uusimmat