Mainos

Espoolaismies tuomittiin useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista – oli sukupuoliyhteydessä lääkkeitä ja alkoholia ottaneen 13-vuotiaan kanssa, yritti ostaa seksiä teiniltä: "Auttaaks parikybää yhtää? :D"

Parikymppinen mies tuomittiin useamman alaikäisen tytön hyväksikäytöstä. Mies oli kutsunut ostoskeskuksessa tapaamansa nuoret kotiinsa ja käyttänyt heitä hyväksi. Uhreista nuorin oli 13-vuotias.

Vuonna 1992 syntynyt Kim Kairenius tuomittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa tiistaina. Seksuaalirikokset tapahtuivat Espoossa viime vuonna.

Tuomion perusteella Kaireniuksen asunnolle päätyi neljä nuorta, kolme 13–15-vuotiasta tyttöä ja yksi alaikäinen poika. Nuoret olivat asunnolle mennessä päihtyneitä.

"Ihan pihalla"

Asunnolla Kairenius oli käskenyt tyttöjä riisuuntumaan ja kosketellut näitä sopimattomasti.

Lopulta hän oli jäänyt kahdestaan 13-vuotiaan tytön kanssa ja ollut tämän kanssa sukupuoliyhteydessä, kun muut nuoret olivat poistuneet asunnolta.

13-vuotias kertoi poliisikuulusteluissa, että hän oli illan aikana juonut useamman annoksen alkoholia ja syönyt kaksi tai kolme ”bentsoa” ja saman verran Lyricoita.

Oikeudessa kuullun äidin mukaan tyttö oli soittanut hänelle keskellä yötä ja kysynyt, voisiko tulla kotiin. Lapsi oli kertonut, ettei pystynyt enää kävelemään.

Kun äiti oli tavannut tyttärensä, tämä oli ollut ”kuin jossakin toisessa maailmassa” ja ”ihan pihalla”.

Raiskaussyyte kaatui

Päihtyneen 13-vuotiaan kanssa tapahtuneen sukupuoliyhteyden takia Kaireniusta syytettiin raiskauksesta.

Syytteen mukaan hän oli käyttänyt hyväkseen alkoholia ja lääkkeitä nauttineen tytön tiedottomuutta tai muuta avutonta tilaa, jonka vuoksi tyttö oli ollut kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan raiskauksesta ei kuitenkaan ollut kyse.

Käräjäoikeus päätyi ratkaisuun, koska oikeudessa ei saatu täyttä selvyyttä siihen, kuinka päihtynyt tyttö oli sukupuoliyhteyden aikaan ollut.

Yksi tabletti ei riittänyt

Epäselvyyttä oli, sillä kaksikko oli saattanut olla asunnolla kahdestaan useamman tunnin ajan, eikä oikeudelle esimerkiksi selvitetty sitä, kuinka pitkään ennen asunnolle menemistä nautitut lääkkeet olisivat voineet vaikuttaa.

Miehen kanssa kahdestaan ollessaan tyttö oli nauttinut vain yhden tai kaksi lääketablettia. 

Lisäksi tyttö oli joitain tunteja asunnolta lähtemisen jälkeen puhaltanut alkometriin nollalukemat.

– On mahdollista, että sukupuoliyhteyden aikana asianomistajan päihtymys on perustunut lähinnä yhteen Lyrica-tablettiin, joka on saattanut olla vahvuudeltaan miedoin mahdollinen, oikeus järkeili.

Kaireniuksen katsottiin kuitenkin syyllistyneen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Kahteen muuhun tyttöön kohdistuneiden tekojen johdosta hänet tuomittiin kahdesta perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

"Auttaaks parikybää yhtää? :D"

Samassa oikeusjutussa käsiteltiin myös neljänteen alaikäiseen tyttöön liittyvää seksuaalirikossyytettä.

Syytteen mukaan Kairenius oli ostanut 16-vuotiaalta tytöltä seksiä. Käräjäoikeuden mukaan teko oli kuitenkin jäänyt vain yritykseksi.

Kairenius ja 16-vuotias olivat kyllä viestitelleet seksipalveluihin liittyen. Oikeudessa todisteena käytettyjen Messenger-viestien perusteella Kairenius oli tarjonnut seksistä 20 euroa:

– Auttaaks parikybää yhtää? :D

Tyttö oli suostunut.

– Halpahuora mut minkä teet, hän vastasi.

Sopimuksesta huolimatta kaksikko oli kuitenkin lopulta ollut sukupuoliyhteydessä yhteisestä tahdosta ja ilman maksua.

Kaireniuksen katsottiin syyllistyneen seksuaalipalvelujen ostamisen yritykseen nuorelta.

Kaksi ja puoli vuotta vankeutta

Seksuaalirikosten lisäksi Kairenius tuomittiin näpistyksistä ja huumausainerikoksista. Kaikkiaan miehen syyksi luettuja rikoksia on 11.

Rangaistukseksi hänet määrättiin kahden ja puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi hän joutuu maksamaan uhreille korvauksia. Suurimmat, kaikkiaan 10 000 euron suuruiset korvaukset, mies määrättiin maksamaan 13-vuotiaalle törkeän hyväksikäytön uhrille.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta valittamalla.

Kairenius on kiistänyt seksuaalirikossyytteet. Kertomansa mukaan hän ei tiennyt asianomistajien olevan alle 16-vuotiaita.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja