17-vuotias käytti hyväkseen 14-vuotiasta tyttöä elokuvateatterin lukitussa vessassa

Millaisia haavoja lapsuuden seksuaalinen hyväksikäyttö jättää? – Mikaela Blomqvist-Lyytikäisen matka hyväksikäytön uhrista nuortenpsykiatriksi 9:26
Viiden jälkeen -ohjelmassa käsiteltiin lasten seksuaalista hyväksikäyttöä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 2001 syntyneen miehen yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä nuorena henkilönä.

Tapaus sattui viime vuoden maaliskuussa Espoossa. Tekoaikaan 17-vuotias poika oli onnistunut houkuttelemaan tutun 14-vuotiaan tytön kauppakeskus Sellon elokuvateatterin vessaan.

Lukitussa vessassa poika laski housut nilkkoihin ja alkoi tyydyttää itseään. Hän myös painosti tyttöä tyydyttämään itseään laittamalla tytön käden sukuelimelleen. 17-vuotias kielsi tyttöä lähtemästä vessasta. Tapaus päättyi, kun poika sai siemensyöksyn tytön nähden. Kymmenen minuutin jälkeen he poistuivat vessasta.

Oikeudessa poika myönsi syytteen oikeaksi, mutta kiisti tarttuneensa tytön käteen ja laittaneensa sen sukuelimelleen.

Tyttö kertoi, että poika oli houkutellut hänet lastenvessaan luvaten näyttää hänelle yhden jutun. Vessassa poika lukitsi oven, ja kun tyttö yritti huutaa, oli poika laittanut käden hänen suulleen. Poika myös kielsi kertomasta asiasta kenellekään.

Tapahtuman jälkeen tytöllä oli painajaisia usean kuukauden ajan. Hän ei myöskään uskaltanut liikkua samaan tapaan Sellossa, kirjastossa tai kavereiden kanssa.

– Hän on ollut ennen tapahtunutta sosiaalinen ja innostuva tekemään ja menemään, mutta nykyään hän ei halua käydä missään, tytön äiti kertoi oikeudessa.

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2001 syntyneen miehen yhdeksän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi maksamaan tytölle kärsimyksestä ja henkisen tilan järkkymisestä yhteensä 4 000 euron korvaukset. Lisäksi hän joutuu maksamaan tytön oikeudenkäyntikulut.

Lue myös:

    Uusimmat